Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gurbetçi Türkiye'den Gayrimenkul Almıyor

Üçüncü kuşak gurbetçilerin artık babaları ve dedelerinin aksine Türkiye'den gayrimenkul alma yönünde eğilim göstermediği bildirildi.

Milliyet Gazetesi



çüncü kuşak gurbetçilerin artık babaları ve dedelerinin aksine Türkiye'den gayrimenkul alma yönünde eğilim göstermediği bildirildi. Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, pek çok sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de gurbetçi kaynaklı bir hareketlilik yaşanmadığını ifade etti.

Avrupa'ya ilk giden gurbetçiler olan birinci kuşağın kazandıklarının tamamına yakınını, Türkiye'de, ev, işyeri veya arsa almak suretiyle gayrimenkule yatırdığını anlatan Çakır, "İlk gidenlerin çocukları olan ikinci nesil gurbetçi de benzer yatırım davranışları gösterdi. Durum böyle olunca her yaz emlak sektörü hareketleniyordu. Ancak üçüncü kuşak gurbetçinin profili, ülkeye sadece tatil amaçlı gelme yönünde" dedi.

Çakır, yeni nesil gurbetçilerin ülkeye yatırımı düşünmediği gibi, babalarından kalan Türkiye'deki gayrimenkulleri satıp yaşadıkları ülkede satın alma yoluna gittiğini belirterek, çoğunun Türkiye'yi emeklilikte dönülecek bir yer olarak görmediklerini dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gurbetci-turkiyeden-gayrimenkul-almiyor_56036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!