Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güvenpark’ta Kaos Bitmiyor

Güvenpark’ta bulunan minibüs hareket noktası, minibüslerin fazlalığı ve alanın yeterli olmaması nedeniyle pek çok soruna ve karmaşaya sahne oluyor. 284 minibüsün ve 3 otobüs peronunun bulunduğu alanda, yaşanan sıkışıklık nedeniyle sürücüler manevra yapmakta zorlanırken, araçlara binmeye çalışan yurttaşlar da büyük sıkıntı yaşıyorlar.

Cumhuriyet Ankara
Güvenpark’ta Kaos Bitmiyor

Güvenpark’ta bulunan minibüs hareket noktası, minibüslerin fazlalığı ve alanın yeterli olmaması nedeniyle pek çok soruna ve karmaşaya sahne oluyor. 284 minibüsün ve 3 otobüs peronunun bulunduğu alanda, yaşanan sıkışıklık nedeniyle sürücüler manevra yapmakta zorlanırken, araçlara binmeye çalışan yurttaşlar da büyük sıkıntı yaşıyorlar.

Güvenpark minibüs hareket noktasında yıllardır devam eden ve artık kronikleşen sıkışıklık sorunu bir türlü çözülemiyor. Başkentte son yılların en sıcak yazı yaşanırken, Güvenpark minibüs hareket noktası hem araçlara binmeye çalışan yurttaşlar hem de alandan geçen yayalar için tam bir kaos alanına dönüşüyor. Alanın darlığı yüzünden parka sığmayan minibüsler zaman zaman Milli Müdafa Caddesi üzerinde 3 sıra oluşturuyor.

Minibüsçüler Odası Başkanı Hacı Bekir Gani sorunun yıllardır devam ettiğini ve parkın genişletilmesi için ilgili makamlarla görüştüklerini açıkladı. Gani, parkta bulunan otobüs peronlarından birinin iptal edilirse ve diğer perondan otobüsler beklemeden hareket ederlerse sorun bir nebze de olsa çözüleceği görüşünü dile getirdi. Alandaki sıkışıklıktan minibüsçü esnafın da rahatsız olduğunu anlatan Gani, şunları kaydetti:

“Burası için Anakent Belediyesi’ne kira ödüyoruz. Ama alan ihtiyacımızı karşılamıyor. Minibüsler parkın dışına taştığında ceza yazılıyor. Ayrıca minibüs hareket noktası alanına özellikle çiçekçilerin olduğu bölümde özel araçlar da park ediyor. Alan zaten yeterince geniş değil. Minibüsler zorlukla sığıyor ve darlık nedeniyle sık sık karmaşa yaşanıyor. Hatta özel araç sahipleriyle minibüsçü esnafı arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Bu araçlarla ilgili emniyet tarafından cezai işlem yapılsa da sorunun önüne geçilebilmiş değil.”

‘Melih Gökçek seçimden önce bize söz vermişti’

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerel seçimlerden önce alanı genişletmek ve modernleştirmek için kendilerine söz verdiğini anlatan minibüscü esnafı, alanın yetersizliği nedeniyle zaman zaman Milli Müdafa Caddesi üzerinde minibüslerin 3 sıra oluşturduğunu ve bu yüzden kendilerine ceza yazıldığından şikayet ediyorlar.

Güvenpark Minibüs Hareket Noktası’nda yolcu bekleyen minibüsçüler de alanın darlığından şikayet ediyorlar. Anakent Belediyesi’nin, yaklaşık 2 yıl önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde inşaat olduğu gerekçesiyle, durakları bakanlığın önünde bulunan Sincan Eryaman, Etimesgut ve Fatih otobüslerinin duraklarını Milli Müdafaa Caddesi’ne taşıdığını anlatan minibüsçüler, önceleri bulvara çıkıp Eskişehir yolundan devam eden otobüslerin de Milli Müdafa Caddesi üzerine gelmelerinin karmaşayı daha da artırdığını dile getiriyorlar. Alanda çalışan bir minibüsçü tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bu karmaşa hergün yaşanıyor. Park alanında bekleyen minibüslerin arasında 30 santimetre bile yok. Biz bu alan için Anakent Belediyesi’ne kira ödüyoruz. Ama bizden başka hem otobüsler hem de özel araçlar burayı kullanıyor. Üstelik alan yetersiz olduğu için birçok sorun yaşıyoruz. Biraz ileride Başbakanlık binası var. Buraya heyet geleceği zaman polis bizi 2 saat öncesinden alandan çıkarıyor. Dışarı taştığımız zaman da ceza kesiliyor. Belediye otobüsleri Güvenpark duruğından kaldırılmalı.”

Çiçekçi esnafı da rahatsız

Bununla birlikte minibüsçülerin alanına araçlarını park eden çiçekçiler çarşısı esnafı da kendilerine ait park yerinin olmayışından rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. 32 dükkanın bulunduğu çiçekçiler çarşısında, çiçekçi esnaf, araçlarına park yeri ayrılmadığı için araçlarını minibüsçülere ait alana parkettiklerini anlatıyorlar. Çiçekçiler çarşısında dükkan işleten esnafın konuyla ilgili görüşleri şöyle:

Ethem Acar: Arabalarımızı park edecek alan olmadığı için minibüsçülerin alanına park etmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca araçlarımız sürekli gelir gider; devamlı olarak orada durmazlar. Çiçekçilik araçsız yapılmaz. Araçlarımızı sadece Kumrular Sokağı’na parkedebiliriz. Orada da her zaman yer bulunmuyor. Ayrıca ekonomik olarak her gün park ücreti ödemek bütçemizi zorlar. Çünkü doğru dürüst para kazanamıyoruz. 4 metre karelik bir dükkana aylık 600 TL kira ödüyoruz.

Gürsel Akkurt: Buradaki hemen hemen her çiçekçinin arabası var ve bulunduğumuz yerde herkese yetecek kadar park yeri yok. Biz de çaresiz durumdayız. Civarda park etmeye uygun yer yok. Hemen karşımızda Adalet ve Milli Eğitim Eğitim bakanlıklarının olması sorunu daha da ağırlaştırıyor. Burada sürekli olarak polis aracı duruyor. Yaya trafiği de yoğun. Bütün bunlar karmaşaya neden oluyor. Önceleri dükkanlarımızın karşısına araçlarımızı park edebiliyorduk. Ama Milli Eğitim Bakanlığı park ettiğimiz yere yaklaşık 1 metre genişliğindeki alanı kapatacak şekilde demir parmaklıkla kapattı. Bu durum bizim park yerimizi aldığı gibi yayaların alanını da daralttı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/guvenparkta-kaos-bitmiyor_81934.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!