Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hacıbektaş İlçesi 'İnsanlık Anıtı' Heykelini Hala İstiyor

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Kars'taki insanlık anıtının kendilerine verilmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptıkları başvuruya cevap dahi gelmediğini, Bakanlığın bu konuya kayıtsız kaldığını öne sürerek, ''Kars Belediyesine de isteğimizi bir yazıyla ilettik ancak olumlu ya da olumsuz bir yanıt

yapi.com.tr / AA
Hacıbektaş İlçesi 'İnsanlık Anıtı' Heykelini Hala İstiyor

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Kars'taki 'İnsanlık Anıtı'nın kendilerine verilmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptıkları başvuruya cevap dahi gelmediğini, Bakanlığın bu konuya kayıtsız kaldığını öne sürerek, ''Kars Belediyesine de isteğimizi bir yazıyla ilettik ancak olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadık'' dedi.

Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkılması yönünde alınan kararla ilgili gazetecilere açıklama yapan Selmanpakoğlu, bir sanatçının emek ortaya koyarak oluşturduğu eseri yıkmakla, insan öldürmek arasında bir fark olmadığını ve ikisinin de cinayet olduğunu söyledi.

Sanat eserlerinin insan ömründen daha uzun olduğunu, kendilerinin İnsanlık Anıtı'nın yok olup gitmesini istemediklerini kaydeden Selmanpakoğlu, ''Gelecek kuşaklara vurulan en büyük darbedir yıkım kararı. Heykele talip olmamıza rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığına yapmış olduğumuz başvuruya cevap dahi verilmedi. İsteğimize kayıtsız kalındı. Kars Belediyesine de isteğimizi bir yazıyla ilettik ancak olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadık'' diye konuştu.

İnsanlık Anıtı'nın kaybolup gitmesini istemediklerini anlatan Selmanpakoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

''Heykeltraş Mehmet Bey (Aksoy) dünyaca ünlü bir heykeltraştır. Böylesine büyük bir heykeltraşın yaratmış olduğu eser bütün dünyaca ilgiyle izlenecektir. Ancak bizim belediye olarak buraya istememizin nedeni bilindiği gibi Çilehane mevkinde dünyada ilk olan insanlık anıtını yaptık, bu heykelle kısmen tamamlanmış olacaktı. İleride birde insanlık müzesini yapacağız halkımızın beğenisine sunacağız, burada Kars Belediyesine bir çağrıda bulunuyorum; ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığına sesleniyorum; biz hoşgörü kentiyiz buraya yılda bir milyon insan geliyor. İlçemizde onun üzerinde heykelimiz mevcut olup, Bakanlığın katkısıyla Kars'taki insanlık anıtını, sekiz parçaya bölmeden, Hacıbektaş'a insanlığın hizmetine sunalım''.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/hacibektas-ilcesi-insanlik-aniti-heykelini-hala-istiyor_87010.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!