Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hades'in Üç Başlı Köpeği Kangal Çıktı!

Denizli'nin 'Cehennem Kapısı' olarak adlandırılan Hierapolis Antik kentinde, İtalyan Kazı heyeti tarafından yapılan kazı çalışmalarında üç başlı köpek heykeli çıkarıldı.

yapi.com.tr
Hades'in Üç Başlı Köpeği Kangal Çıktı!

DHA'nın haberine göre, ölülere hükmeden yeraltı tanrısı Hades'in bekçisi olarak bilinen üç başlı köpek Kerberos'un heykelinin kangal köpeğinden esinlenerek yapıldığı belirlendi.

Pamukkale'nin ören yerinde bulunan antik Hierapolis kentinde, üç başlı köpek Kerberos ve yılan heykelleri ortaya çıkarıldı. İtalyan kazı heyeti tarafından yürütülen çalışmalarda ortaya çıkarılan mermer heykeller Pamukkale Arkeoloji Müzesi'nde korumaya alındı. Yunan mitolojisinde ölülere hükmeden yeraltı tanrısı Hades'in bekçiliğini yapan üç başlı köpek Kerberos'un 130 santimetre yüksekliğinde mermer heykelin kangal cinsi köpekten esinlenerek yapıldığı ortaya çıktı. İtalyan kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Francesco D-Andria, Kerberos heykelinin dünyada eşsiz olduğunu ve şimdiye kadar bu tür bir heykelin bulunmadığını belirterek, "Yunan mitolojisine göre yeraltı tanrısı Hades'in bekçiliğini yapan Kerberos'un görevi, yeraltına giren ölülerin tekrar yeryüzüne çıkmasını önlemektir. Kerberos heykeli, kangal köpeğinden esinlenerek yapılmış. O dönemde kangal köpeği Anadolu'da çoban köpeği olarak kullanılıyordu" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hadesin-uc-basli-kopegi-kangal-cikti_114176.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!