Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hakkari'ye Havalimanı, Erzincan'a Yeni Terminal Binası

Geçtiğimiz yıllarda yolcu sayısında yüzde 50'lik bir artış yaşanan Erzincan Havaalanı'nda, 2008 yılı içerisinde yeni ve modern bir ek terminal binası inşa edilecek. Hem güvenlik hem de ihtiyaç odaklı olarak Hakkari, Yüksekova'da inşa edilecek havalimanının çalışmalarına da yine 2008'de başlanacak.

Zaman Gazetesi
3


br/> Bölgesel havacılık projesi kapsamında vergilerde yapılan indirimler ve meydan hizmetleri ücretlerinin aşağı çekilmesiyle, iç hat uçak yolculuğunda Türkiye genelinde ciddi artış yaşanıyor. Yaptığı açıklamada, iç hat uçuşlarındaki yolcu sayısının Türkiye genelinde 4 milyona ulaştığını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşların ucuzlayan fiyatlar nedeniyle hava yoluyla ulaşımı tercih ettiğini dile getirdi. Bu sebeplede Türk Hava Yolları iç hatlarında da olumlu artış olduğunu belirten Bakan Yıldırım, iç hatlarda yaşanan olumlu artışın bazı bölgelerde kapasite artırımını gerektirdiğine dikkat çekti.

Türkiye genelinde artan iç hat uçak yolculuğunda Erzincan'ın geçen yıllarla oranla yolcu sayısında yüzde 50 oranında artış yaşadığını ifade eden Bakan Yıldırım, yaşanan bu olumlu gelişmelerin paralelinde, Erzincan'a 2008 yılı içinde havaalanına yeni ve modern bir terminal binası yapılacağının müjdesini verdi. Yapılacak yeni terminal binasının projelerinin hazırlandığını açıklayan Bakan Yıldırım, terminal binası haricinde, uçak park alanı ve ana pistin tamirinin de mevcut proje kapsamında olduğunu belirtti.

Hava taşımacılığına ayrı bir önem verdiklerini belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Arz-talep noktasında, vatandaşın ucuzlayan fiyatlar sebebiyle uçağı tercih etmesi yolcu trafiğinde artışa sebep oldu. THY'nin de bu rekabete karşı indirime gitmesi de bölgesel hava taşımacılığı projesini destekleyen diğer bir unsurdur." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de havaalanı ihtiyacı olduğu kanaatinin kendilerinde de hasıl olduğunu belirten Yıldırım şunları belirtti. "2008 içerisinde bu konuda çalışmalara başlayacağız. Projemiz de hazır...Hem güvenlik hem de ihtiyaç bakımından bunu önemsiyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/hakkariye-havalimani-erzincana-yeni-terminal-binasi_57412.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • gerçekten de yapılması mutlaka şart gerçekten çok istiyoruz hava alanının yapılmasını yapılırsa seviniriz ilgili makamlara duyurulur. YANITLA
  • mutlaka yapılsın hakkari 3 ülkenin birleştiği bir noktada. mutlaka yapılsın ilgili makamlara ulaşır umarım YANITLA
  • Hakkari'ye mutlaka havaalanı yapılmalı. Her defasında ailemin yanına gitmek için Van'dan uçağa biniyorum. Tayinim sebebiyle Hakkari'de bulunuyorum. Yetkililere sesleniyorum, İzmir-Hakkari arası çok uzak lütfen yapın şu havaalanını artık... YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!