Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Halka Arza 'Enerji' Harcayacaklar

Enerji sektöründe hızlanan yatırımların doğurduğu finansman ihtiyacı, bu yıl enerji halka arzlarını da canlandırmaya başladı. Mayıs ortasında ilk teklifleri toplaması planlanan Aksa Enerji'yi halka arzda BİS Enerji takip edecek.

NTV
Halka Arza 'Enerji' Harcayacaklar

Enerji sektöründe hızlanan yatırımların doğurduğu finansman ihtiyacı, bu yıl enerji halka arzlarını da canlandırmaya başladı. Mayıs ortasında ilk teklifleri toplaması planlanan Aksa Enerji'yi halka arzda BİS Enerji takip edecek.

Küresel krizle birlikte 2009'da duran halka arz piyasasındaki canlanma enerji sektöründe de kendini göstermeye başladı.

Enerjide 2030'a kadar 300-350 milyar dolar yatırım ihtiyacı olduğuna dikkat çeken yetkililer, şirketlerin halka arz gibi yeni finansman araçlarına gereksinim duyduklarını belirtiyor.

Yılın sürpriz halka arz kararı, büyük enerji yatırımları ile dikkat çeken Aksa Enerji'den gelmişti. Finans çevrelerinden alınan bilgiye göre, Kazancı Grup'a ait Aksa Enerji, İsviçreli Credit Suisse Bankası'na halka arz için yetki verdi. 550 milyon lira sermayeli Aksa'nın yüzde 25'inin halka açılması ve bu amaçla Mayıs ortalarında talep toplanması bekleniyor.

Doğalgaz ve petrol ürünleri faaliyetleri bulunan, çeşitli kaynaklara dayalı elektrik santralleri kurup işleten, elektirik satış ve ticareti yapan Aksa, şimdiye kadar 3 elektrik dağıtım özelleştirmesini de kazandı.

Aksa, Çoruh Elektirik dağıtım ihalesine 227 milyon dolar, Van Gölü ile Fırat Elektirik dağıtımlarına da toplam 330 milyon dolarla en yüksek teklifleri verdi, devirler henüz gerçekleşmedi.

Halka arz hazırlığında olan diğer bir enerji şirketi de BİS Enerji. Elektrik üretimi yapan BİS Enerji, Mart başında İMKB'ye başvurarak 20 milyon liralık sermayesinin yüzde 34.50'sini halka açmak istediğini duyurdu.

Diğer yandan halka arz için roadshow çalışmalarına başlayan Akfen Holding de, enerji alanında büyüme hedeflediğini ve halka arz gelirinin büyük bölümüyle enerji yatırımlarını finanse edeceğini açıkladı. Akfen, sermayesinin yüzde 29.2'sini, ek satış olursa da yüzde 33.6'sını halka açmayı planlıyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/halka-arza-enerji-harcayacaklar_78584.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!