Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Harabe Olmaktan Kurtarılan Medrese, Turizmi Canlandırdı

Edirne'deki Selimiye Camii'nin bahçesinde bulunan Vakıflar Müzesi'ni, geçen yıl 106 binden fazla kişi ziyaret etti. Önceki yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarihi mirasın korunması için müze açma projesi başlatmıştı. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü de, Selimiye Camii ile birlikte yapılan, ancak bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi geçiren

Zaman Gazetesi
Harabe Olmaktan Kurtarılan Medrese, Turizmi Canlandırdı

Edirne'deki Selimiye Camii'nin bahçesinde bulunan Vakıflar Müzesi'ni, geçen yıl 106 binden fazla kişi ziyaret etti. Önceki yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarihi mirasın korunması için müze açma projesi başlatmıştı. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü de, Selimiye Camii ile birlikte yapılan, ancak bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi geçiren Dar'ül-Kurra Medresesi'ni onararak müzeye dönüştürmüştü.

Aslına uygun şekilde restorasyonu tamamlanan müzeye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk sahasında bulunan camilerden alınan eserlerin sergilenmesine karar verildi. Önemli tarihi değeri bulunan bu eserler, alanında uzman kişiler tarafından elden geçirildikten sonra müzeye yerleştirildi. Çini, şamdan, alem, sancak, saat, tarihî rahleler, ahşap kapı ve pencereler, Kur'an-ı Kerim mahfazası, mermer kitabe, hilye, berat, hat levhaları gibi değerli eşyaların sergilendiği müzeye ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçiler Selimiye Camii'ni ziyaret ettikten sonra müzeyi gezerek bölgeden ayrılıyor. Gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, müzenin Edirne turizmine büyük katkı sağladığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/harabe-olmaktan-kurtarilan-medrese-turizmi-canlandirdi_66268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!