Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Harabeye Dönen İş Merkezi

Oran’da 32 yıl önce inşaat çalışmalarına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan 44 dükkanlık bir iş merkezi harabeye döndü. Lüks konutların yükseldiği bölgede atıl halde bekleyen bina, madde bağımlılarının mekanı haline geldi.

yapi.com.tr
Harabeye Dönen İş Merkezi

Başkent’in lüks yerleşim bölgelerinden biri olan Oran’da, inşasına 32 yıl önce başlanan iş merkezi kaderine terk edildi.

Hürriyet'in haberine göre, Zülfü Tiğrel Caddesi üzerindeki iş merkezi inşaatı, yan parselde bulunan Oran Yıldızı Sitesi’nin yönetimi ile anlaşmazlık yaşayınca yarım kaldı. Harabeye dönen bina, madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Çevre sakinleri, “Karanlıkta binanın yakınından geçmeye korkuyoruz” dedi.

Site yönetimi karşı çıktı

İnşaat ruhsatı 1981 yılında alınan, bir türlü kullanıma açılamayan harabe yapı, Oran sakinlerini tedirgin ediyor. 44 dükkanlık bir iş merkezi olarak planlanan yapının sahibi Gençer İnşaat’ın yetkilisi Tuğba Gençer, yapının harabeye dönme sebebinin Oran Yıldızı Sitesi’nin yönetimi olduğunu iddia etti. Gençer, “İş merkezi ve site aynı parselde olduğu için birlikte yapıldı, ancak iş merkezi inşaatı bittikten sonra daire sahipleri iş merkezinden hak talep etti. İş Merkezi’ni 25 yıl önce ABD’li bir firmaya vermek istedik, site yönetimi karşı çıktı, daha sonra bir süpermarket zinciri ile anlaştık, yine karşı çıktılar, son olarak fuar alanı yapmak istedik ancak site yönetimi ona da karşı çıktı” dedi. Gençer, imar planı tadilatı ile iş merkezini aktif hale getireceklerini söyledi.

Çevre sakinleri korku içinde

Atıl durumdaki iş merkezinin madde bağımlıları tarafından mesken edinildiğini söyleyen mahalle sakinleri, akşamları yapının önünden geçmekten korktuklarını ifade etti. 30 yıldır Oran’da oturduğunu belirten Mustafa Bozkurt, “Son yıllarda tinerciler burayı mesken edindikten sonra suç oranlarında artış var. Gasp, kapkaç ve hırsızlık olaylarının yanı sıra yaralama olayları da arttı. Bu iş merkezi burada olmasaydı bunlar olmayacaktı. Havaların soğuk olduğu dönemlerde yapı içinde ateş de yakılıyor, bu yüzden yangın tehlikesi de oluyor. Artık buraya bir çözüm bulunmalı” dedi.

ETİKETLER: Ankara Oran
http://www.yapi.com.tr/haberler/harabeye-donen-is-merkezi_109738.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!