Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Harmandalı Çöp Alanı 1-1.5 Yılda Kapanacak"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Harmandalı Çöp Deponi Alanı'nda çevreyi ve sağlığı tehdit eden herhangi bir unsur olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, çöplük için "Artık S.O.S veriyor, bunun farkındayız. 1-1.5 sene içinde sorunu halledeceğiz" dedi.

Yeni Asır Gazetesi
"Harmandalı Çöp Alanı 1-1.5 Yılda Kapanacak"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Harmandalı Çöp Deponi Alanı'nda çevreyi ve sağlığı tehdit eden herhangi bir unsur olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, çöplük için "Artık S.O.S veriyor, bunun farkındayız. 1-1.5 sene içinde sorunu halledeceğiz" dedi. Torbalı Taşkesik'teki yeni çöp alanı için de, "Tepkiler devam ediyor ama bir şekilde bütün taraflarla bunu aşmak zorundayız. Çünkü bu çöp İzmirli hemşerilerimizin çöpü" diye konuştu.

Kocaoğlu, Harmandalı'da tıbbi atıklar, koku ve sağlıksız ortam olduğu yönündeki iddialarla ilgili soruya, "Tıbbi atıklar bir defa alakasız. Tıbbi atıklarla ilgili her türlü hijyen kullanılıyor. Yıllardan beri ayrı bir dökü alanında değerlendiriliyor" dedi. Çevrenin kirletilmesinin de söz konusu olmadığını ifade eden Kocaoğlu, "Arazi killi ve sızıntı yok. Biz alt suları topluyoruz ve yakındaki Çigli Arıtma Tesisi'ne götürüyor, orada da arıtıyoruz" diye konuştu.

Kimse istemiyor

Harmandalı'nın 18 yıl İzmir halkına hizmet verdiğini söyleyen Kocaoğlu, "Artık S.O.S. veriyor. Bunun farkındayız, biz de 3 senedir yer arayışı içindeyiz. Biz buraya kapatmak üzere yola çıktık. 1-1.5 sene içinde halolacağını tahmin ediyoruz" dedi. İzmir'de 3 milyon insanın 3 bin tona ulaşan çöpünü hergün taşıdıklarını, çöpü de kimsenin istemediğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Taşkesik de istemiyor, Çiğli de istemiyor. Başka bir yere gitsek o da istemeyecek. Ama çöp de bizim çöpümüz, İzmirli hemşerilerimizin çöpü. Son yaptığımız çalışmalarla birlikte bir taraftan deponi alanı ararken, bir taraftan da arıtmasıyla, elleçlemesiyle, geri dönüşümüyle bir atık sistemi üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Birlikte aşacağız

Taşkesik'te ÇED sürecinin devam ettiğini ifade eden Kocaoğlu, "Vatandaşların Torbalı Taşkesik'teki tepkileri de devam ediyor ama bir şekilde bütün kamu organlarıyla, bütün taraflarla bunu aşmak zorundayız. Çünkü bu çöp İzmir'in, hemşehrilerimizin çöpü, bunu hep birlikte halledeceğiz. Çevre konusunda bilincimizin çok yüksek olduğunu, bu işi aşacağımızı ilan etmik istiyorum. Politik amaçlarla yapılan, tabiri caizse şovları da hemşerilerimize şikayet ekmekten başka çaremiz de yok" dedi.

ETİKETLER: yeşil çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/harmandali-cop-alani-1-1-5-yilda-kapanacak_84263.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!