Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Hasankeyf İçin Geç Değil"

Hasankeyf Koordinasyonu, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin kurtarılması için Ilısu Barajı projesinin durdurulması için çağrısı yaptı

yapi.com.tr
"Hasankeyf İçin Geç Değil"

Hasankeyf için geç değil” kampanyası kapsamında bir araya gelen Hasankeyf Koordinasyonu bileşenleri, Ilısu Barajı projesinin tamamen durdurulması çağrısı yaptı.

Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde bir araya gelen Hasankeyf Koordinasyonu bileşenleri basın toplantısı düzenledi. Birgün'den Dilek Yeğin'in haberine göre; açıklamada Hesankeyf’in sular altında kalmaması için mücadelenin büyütülmesi gerektiğinin altı çizilerek şunlar ifade edildi:

“Hasankeyf’te ilk yerleşimin 11 bin 500 yıl önce gerçekleşti. Hasankeyf günümüze ulaşamamış birçok kültürün izlerini taşıyor. Aynı zamanda arkeolojik sit alanı. Baraj yapıldığında tarih öncesi dönemlerden Ortaçağ’a kadar izler taşıyan 289 höyük de risk altında olacak.Bu yerleşim UNESCO Dünya Mirası kriterlerinin onda dokuzunu karşılayan nadir alanlardan ancak Türkiye, Hasankeyf’in Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya resmi bir başvuru yapmadı. UNESCO da tüm sivil toplum örgütlerinin çağrılarına rağmen Hasankeyf’e ilgisiz kaldı. Sivil toplum kuruluşlarının EuropaNostra’ya başvurusu üzerine 2016 yılında ‘En Tehlike Altındaki 7 Kültür Mirası’ listesine giren Hasankeyf için gerekli hiçbir çalışma yapılmadı.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasankeyf-icin-gec-degil_173938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!