Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hasankeyf Kapandı

Hasankeyf'in turizm merkezleri 20 gündür ulaşıma kapalı. Halk AKP Batman milletvekilleri ile görüşmek istedi, ancak başaramadı. Hasankeyfliler Birliği, milletvekillerinin halkın arasına girmekten çekindiği için görüşmenin gerçekleşmediğini belirtti. Halk tepkili. Düşen bir kaya nedeniyle Hasankeyf'in turizm merkezleri Kale ve Kale'nin Dicle

BirGün Gazetesi
Hasankeyf Kapandı

Hasankeyf'in turizm merkezleri 20 gündür ulaşıma kapalı. Halk AKP Batman milletvekilleri ile görüşmek istedi, ancak başaramadı. Hasankeyfliler Birliği, milletvekillerinin halkın arasına girmekten çekindiği için görüşmenin gerçekleşmediğini belirtti. Halk tepkili. Düşen bir kaya nedeniyle Hasankeyf'in turizm merkezleri Kale ve Kale'nin Dicle bölgesi tamamen ulaşıma kapatıldı. Güvenlik gerekçesiyle hiç kimse alana giriş yapamıyor. Turistik faaliyetler durma noktasına geldi. Halk, tepkili, “Halk çözüm bekliyor”, “Utanç kapısı kaldırılsın”, “Köy yolları açılsın”, “Hasankeyf Filistin değildir”, “Köy yollarımızı açın” diyor.

AKP'LİLER GELMEKTEN VAZGEÇTİ

Hasankeyfliler Birliği, bölgeyi ziyaret edeceği duyurulan AKP Batman milletvekilleri ile kapatılan Kale ve Çardak yolu üzerine bir görüşme talep etti, ancak görüşme gerçekleşmedi.

Birlik, görüşmenin milletvekilleri halkın arasına girmekten çekinerek Hasankeyf’e gelmekten vazgeçtikleri gerçekleşmediğini bildirdi.

Halk, AKP Batman  Milletvekillerini protesto etti.

“Biz barbar insanlar değiliz ” diyen, çözüm amaçlı bu görüşmeyi yapmak istediklerini belirten Birlik, halkın talebinin, can güvenliği riski taşıyan yerlerin güvenli hale getirilmesi olduğunu kaydetti. Birlik, ekonomisi turizm üzerine kurulu ilçenin sıkıntılarının kulak arkası edilmemesini isteyerek, “Halkın arasına giremeyen halkın sorunlarını dinlemeyen vekil olur mu?” diye sordu.

Hasankeyf'i Yasatma Girişimi, uzman bir heyetle sorunun çözümü için araştırıyor.

ULUSLARARASI DAYANIŞMA KAMPI

Hasankeyfliler Birliği, Hasankeyf'i Yasatma Girişimi ile birlikte Hasankeyf'te on günlük ulusal ve uluslararası katılımlı bir dayanışma kampı düzenleyecek. Kamp 18 Eylül'de başlayacak. ETHA

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasankeyf-kapandi_81593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!