Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hasankeyf Kazılarına 10 Yılda 12.5 Milyon TL

Hasankeyf’teki kurtarma kazıları ve yüzey araştırmaları için 10 yılda 12.5 milyon TL harcandı. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın yazılı soru önergesine yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ilısu Baraj Göleti altında kalacak olan tarihi Hasankeyf İlçesi’nde yapılan kurtarma kazıları ve yüzey araştırmaların büyük kısmının 2008

Radikal Gazetesi
Hasankeyf Kazılarına 10 Yılda 12.5 Milyon TL

Ilısu Baraj göleti altında kalacak olan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’teki kurtarma kazıları ve yüzey araştırmaları için 10 yılda 12.5 milyon TL harcandı. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın yazılı soru önergesine yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ilısu Baraj Göleti altında kalacak olan tarihi Hasankeyf İlçesi’nde yapılan kurtarma kazıları ve yüzey araştırmaların büyük kısmının 2008 yılında tamamlandığını açıkladı.

Bakan Günay’ın verdiği bilgiye göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 1998 yılından beri Hasankeyf’te yapılan kazılar, yüzey araştırmaları ve belgelenme çalışmaları için yaklaşık 12.5 milyon TL ödenek ayırdı. Bakan Günay, ‘Baraj alanlarında etkilenen taşınmaz kültür varlıklarının korunması’ amacıyla Hasankeyf için iki arkeolog, bir inşaat mühendisi, bir hidrolog, bir mimar- restoratör, bir jeolog ve bir sanat tarihçisinden oluşan yedi kişilik bilim heyeti kurulduğunu belirtti. Günay, “Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralı projesi etkileşim alanında kalan kültür varlıklarına ve Hasankeyf’e ilişkin olarak bilim heyeti raporu ve ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu kararları doğrultusunda gerekli çalışmalar sürdürülmekte” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasankeyf-kazilarina-10-yilda-12-5-milyon-tl_65710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!