Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hasankeyflilerden Anlamlı Protesto

Hasankeyf'i sular altında bırakacağı gerekçesiyle burada baraj ve hidroelektrik santralı yapılmasına karşı çıkan Hasankeyfli yurttaşlar, projeye kredi garantisi vermeleri nedeniyle dün Almanya, Avusturya ve İsviçre'yi protesto ettiler.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Hasankeyf'i sular altında bırakacağı gerekçesiyle burada baraj ve hidroelektrik santralı yapılmasına karşı çıkan Hasankeyfli yurttaşlar, projeye kredi garantisi vermeleri nedeniyle dün Almanya, Avusturya ve İsviçre'yi protesto ettiler.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grup Hasankeyfli yurttaş, Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralı projesi için Ilısu Konsorsiyumu'ndaki şirketlere kredi garantisi verdikleri gerekçesiyle bu ülkelerin Ankara büyükelçiliklerini, dün sırasıyla ziyaret ettiler. Olaysız geçen protestoda, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması da yapıldı. Hasankeyfliler adına konuşan Erkan Tapkan , "Bizim, sizin, atalarımızın, insanlığın ortak hazinesi bugün sulara gark edilmek isteniyor" dedi.

'Bilirkişi atandı'

Diyarbakır İdare Mahkemesi, Ilısu Barajı'nın yapımı ve imzalanan sözleşmenin iptal edilmesi istemiyle açılan davada, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Davayı açan avukat Murat Cano , mahkemenin bu kararla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden inisiyatif devraldığını belirterek " Hasankeyf'in kurtarılması için yeni bir umut doğdu '' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasankeyflilerden-anlamli-protesto_59998.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!