Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hasankeyf'te 2007 Kazıları Sona Erdi

Tarihi kentte 26 Mayıs'ta Prof. Dr. Abdulselam Uluçam başkanlığında başlayan 2007 arkeolojik kazı dönemi teknik ve sağlamlaştırma çalışmaları 11 Eylül'de sona erdi; çizimle belgeleme çalışmaları devam ediyor.

bianet.org



arihi kentte 26 Mayıs'ta Prof. Dr. Abdulselam Uluçam başkanlığında başlayan 2007 arkeolojik kazı dönemi teknik ve sağlamlaştırma çalışmaları 11 Eylül'de sona erdi; çizimle belgeleme çalışmaları devam ediyor.

2007 kazılarında mimari yapıların yanı sıra, çok sayıda seramik, cam, alçı ve mermerden küçük buluntularla bazı metal objeler çıkarıldı. Ayrıca ilk kez Roma dönemine ait duvar mozaikleri bulundu.

Bu yıl Hasankeyf kazıları için Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) idaresi tarafından 1 milyon 200 bin, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından da 250 bin YTL ödenek sağlandı.

42 öğrenci, 147 işçi çalıştı
Engellenmezse, yapılması planlanan Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan Hasankeyf’te kazı çalışmaları kapsamında iç kale yolu ve dükkanlar, büyük saray, Selahiye’deki külliye, zaviye, cami ile mezarlıkta ve Zeynel Bey türbesinde çalışma yürütüldü.

Hasankeyf kazı evinde bulunan tarihi eser depoları Mardin Müzesi tarafından mühürlendikten sonra kazı ekibi Hasankeyf’ten ayrıldı. Bu yılki kazılara 100. Yıl Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Ali Boran, Gazi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Nurşen Özkul Fındık’ın yanı sıra uzman sanat tarihçileri ve uzman arkeologlar katıldı.

Çalışmalara çeşitli üniversitelerden 42 öğrenci katılırken, dönem boyunca 147 işçi Hasankeyf kazılarında çalıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasankeyfte-2007-kazilari-sona-erdi_56339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!