Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hasankeyf'te İlk Konutlar Haziran Ayına Yetişiyor

Yapımı uluslararası tartışmalara sebep olan Ilısu Barajı'nın altında kalacak olan Ilısu köyünün yeni yerine taşınmasına ilişkin inşaat çalışmaları tamamlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), evleri sular altında kalacak köylüler için yaptığı yeni konutları, haziran ayından itibaren sahiplerine verecek. İlk etapta 48 konut teslim edilecek.

Zaman Gazetesi
Hasankeyf'te İlk Konutlar Haziran Ayına Yetişiyor

Yapımı uluslararası tartışmalara sebep olan Ilısu Barajı'nın altında kalacak olan Ilısu köyünün yeni yerine taşınmasına ilişkin inşaat çalışmaları tamamlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), evleri sular altında kalacak köylüler için yaptığı yeni konutları, haziran ayından itibaren sahiplerine verecek. İlk etapta 48 konut teslim edilecek. Ilısu köyünün yeni yerleşim planı, ev tipi, cami ve köy konağına kadar tüm yapılar vatandaşların talepleri dikkate alınarak oluşturuldu. Konutları gezen hak sahipleri binaları beğendi. Aralarında Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesi ile Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'a bağlı köylerin de bulunduğu yerleşim alanları, aşama aşama hak sahiplerine teslim edilecek.

Ilısu Barajı'nın en önemli yerleşim alanını oluşturan Hasankeyf'in taşınması projesinde ilçenin taşınacağı bölgenin altyapı çalışmaları da başladı. İhaleyi kazanan Mehmet Güneş inşaat firması, 1. Etap çalışmaları kapsamında kanalizasyon, elektrik, su ve yol projelerini 300 günde tamamlayacak. DSİ tarafından Hasankeyf merkezinde 596 hane hak sahibi olarak belirlendi. Vatandaşlar, eski evlerini peşinata saydırarak belirledikleri konut tipine göre, 5 yılı ödemesiz 20 yıl vade farksız taksitlerle evlerine kavuşacak. Hasankeyf'ten çıkarılacak tarihi eserlerin korunması için müze yapılırken, ilçenin sembolü olan tarihi köprüsü ve El-Rızk Camii'nin benzerleri inşa edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasankeyfte-ilk-konutlar-haziran-ayina-yetisiyor_79642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!