Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hasköy Hizmette

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Haliç-Üsküdar hattında kullanılmak üzere tasarlanan ve her biri 600 yolcu kapasiteli olan 3 yeni gemiyi daha hizmete aldı. Avrupa’daki kanallarda (Venedik, Amsterdam, Budapeşte vb.) çalışan tekneler gibi tamamen turistik amaçlı hizmet veren gemiler, geniş bir

ibb.gov.tr
Hasköy Hizmette

STRONG>İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Haliç-Üsküdar hattında kullanılmak üzere tasarlanan ve her biri 600 yolcu kapasiteli olan 3 yeni gemiyi daha hizmete aldı. Avrupa’daki kanallarda (Venedik, Amsterdam, Budapeşte vb.) çalışan tekneler gibi tamamen turistik amaçlı hizmet veren gemiler, geniş bir seyir zevki sunuyor.

İDO’nun, 'seyir gemileri' adıyla yeni bir uygulama başlattığı projede, ilk olarak 05 Aralık 2009 tarihinde 'Kasımpaşa' gemisi törenle hizmete alınmıştı. Ocak ayında 'Sütlüce'nin hizmete alınmasının ardından 'Hasköy' gemisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete alındı. Kasımpaşa ve Sütlüce gemilerinde bugüne kadar 260 bin 192 yolcu taşındı. Gemiler, Haliç ve Üsküdar arasında gidiş-dönüş olmak üzere günde ortalama 10 sefer yapıyor.

Seyir gemilerinin teknik özellikleri

• Haliç köprülerinin altından rahatlıkla geçebilecek formda tasarlanan gemiler, panoramik görüş açısıyla Haliç’in tarihi güzelliklerine farklı bir açıdan bakma fırsatı sunacak.

• Her biri 600 yolcu kapasiteli gemiler, 12 deniz mili hız yapabiliyor. Yeni gemiler,  42 m. boyunda ve 8,5 m. eninde inşa edildi.

• Yolcu konforu ve güvenliğinin en yüksek standartlarda düşünüldüğü gemilerde ayrıca klima, büfe, 1 adet çocuk bakım masası, hayvan barınağı, engelli yolcu standartları da bulunuyor.

• Lcd TV’ler ve GPS üzerinden uydu anten sistemine, kilitlenen anten sisteminin de mevcut olduğu gemiler son teknoloji ile donatıldı.

• Geniş ve rahat iç mekânı olan gemilerin; konforlu ve nano teknoloji kullanılarak yapılan koltukları, klima ve iklimlendirme sistemleri, iç tasarımı, dizaynı yanı sıra, çocuk arabası ve engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle rahatlıkla geçebilecekleri otomatik yolcu geçiş kapıları (rampa sistemi) ile diğer toplu taşıma araçlarına da örnek olması amaçlandı.

• Tamamen Türk işçi ve mühendislerince Haliç Tersanesi’nde inşa edilen 3 geminin toplam maliyeti ise 9,4 milyon Euro.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haskoy-hizmette_78942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!