Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Haslar’ın Arsası 100 Milyon Dolara Ağaoğlu’nun Oldu

Bahçelievler’de E5 paralelinde yer alan İmsa Meşrubat’ın arsasını Ali Ağaoğlu satın aldı.

Vatan Gazetesi/Tebernüş Kireçci



ir dönemin ünlü sanayicilerinden Has Ailesi’nin sahibi olduğu İmsa Meşrubat’ın Bahçelievler’deki 86 bin metrekare arazisini 100 milyon dolara Ağaoğlu İnşaat satın aldı. Bahçelievler’de E-5 paralelinde yer alan araziye Ağaoğlu Grubu otopark ve yeraltı dahil 300 bin metrekare inşaat yapacak. Satılabilir alanı 150 bin metrekare olan projede bin 500 konut planlanıyor. Dev projenin satışına yıl sonunda başlanacak.

İki arazi daha alacak
İmsa Meşrubat’ın Merter’deki Fruko Fabrikası ile Bahçelievler’deki Elvan Fabrikası’nı da almak için görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Anadolu Yakası’nda 10’a yakın proje geliştirdik. Yeni projelerimiz de var. Ama bu kaliteyi Avrupa yakasına taşımak istiyorduk. Bu çerçevede uygun fırsatları arıyorduk. İmsa Meşrubat’ın arsaları bizim için iyi bir fırsattı. Bunu değerlendirdik” diye konuştu. Maslak Ayazağa’da da bir projelerinin olduğunu söyleyen Ağaoğlu, 27 bin metrekarelik arazide kentsel dönüşüm projesi ile 500 konut yapacaklarını kaydetti.

Yabancı yavaş kaldı
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na ait Ataşehir’deki arazide 3 bin 300 konutluk My World projesinde yabancılara blok satışta anlaşamadıklarını ifade eden Ali Ağaoğlu şu bilgileri verdi: “ABD’li ünlü yatırım bankası Goldman&Sachs ile Aralık ayında projedeki 2 bin 500 konutu blok olarak satın almak istedi. Ama maalesef anlaşamadık. Bu arada 900 konut sattık. Elde bin 600 konut kaldı. Halen blok halde konut satın almak istiyorlar. Ama karar mekanizmaları çok yavaş kalıyor. Türkiye pazarı yavaş hareketi kaldırmaz.”

My World’de teslimlerin önümüzdeki aylarda başlayacağını anlatan Ağaoğlu, arsadaki Emlak Konut GYO’ya taahhütlerinin 800 milyon YTL olduğunu, proje satış bedelinin ise 1 milyar 200 milyon YTL’yi aşacağını ifade etti.

Dört milyar dolarlık Milas projesinde ilk kazma Haziran’da vurulacak
Net Holding’e ait Milas’taki 11 milyon metrekarelik arazide gerçekleştirecekleri projede ilk kazmayı Haziran ayında vuracaklarını kaydeden Ali Ağaoğlu şunları söyledi: “Proje 7 yıl sonra tamamlandığında Akdeniz çanağının en büyük kompleksi olacak. 18 delikli 2 adet golf sahası, toplam 5 otel, 10 bin konut ve alışveriş merkezleri ile dev bir proje. 200 milyon dolarlık ilk fazında gelecek ay temel atıyoruz. Projenin toplam satış bedeli 4 milyar dolar. Projedeki konutların satışına 2008 yılının ilkbaharında başlayacağız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haslarin-arsasi-100-milyon-dolara-agaoglunun-oldu_54414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!