Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Hasta Bina” Sendromuna Işınlı Çözüm

Uzmanlara göre, yetersiz klima sistemleri yüzünden milyonlarca ofis çalışanının hastalanmasına yol açan "hasta bina" sendromu, morötesi ışınla çözü

Hürriyet
"Hasta Bina” Sendromuna Işınlı Çözüm

b>Uzmanlara göre, yetersiz klima sistemleri yüzünden milyonlarca ofis çalışanının hastalanmasına yol açan "hasta bina" sendromu, morötesi ışınla çözülebilir.

Binaların havalandırma sistemlerinde kullanılan morötesi ışınlar, mikropları öldürerek çalışanların hastalanmasını engelliyor.

İlk kez 1960’larda ortaya çıkan “hasta bina” sendromu, 1982’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir sağlık sorunu olarak tanındı. Sebebi bilinemeyen başağrıları, halsizlik, ciltte kızarıklıklar ve solunum problemleri gibi belirtilerle ortaya çıkan sendrom, dünya genelinde ofislerde çalışan milyonlarca kişiyi etkiliyor.

Kanada’da McGill Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, kısaca “UGVI” olarak adlandırılan morötesi ışın kullanılan havalandırma sistemlerinin, “hasta bina” sendromunu engellediğini gösterdi. UGVI kullanılan binalarda bir yıl boyunca süren araştırma, çalışanlarda görülen “hasta bina” sendromu belirtilerinin önemli ölçüde azaldığını ortaya koydu. Göz çevresi, burun ve boğazında kızarıklık görülen çalışanların sayısında yüzde 30’luk bir düşüş görülürken, solunum sorunu yaşayanlarda da yüzde 40’lık bir azalma tespit edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasta-bina-sendromuna-isinli-cozum_7718.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!