Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Hastane İnşaatında 'Paslı Demir' İddiası

Ovacık Devlet Hastanesi’nin yapımına 2022 yılında başlandı ancak inşaat uzun süre durdu. Bölgede yaşayanlar çalışmalara yeniden başlanan inşaattaki demirlerin paslı olmasından rahatsız.

yapi.com.tr
Hastane İnşaatında 'Paslı Demir' İddiası (Fotoğraf: Duygu Kıt/Gazete Duvar)

Sağlık Bakanlığı yatırım programında yer alan Tunceli Ovacık 10 Yataklı İlçe Entegre Hastanesi'nin proje ve ihale işlemleri 17 Mart 2023 tarihinde tamamlandı, yer teslimi yapıldı ve mevsim şartlarının uygun olmasına göre yapım çalışmalarına başlanılacağı Tunceli Valiliği sitesinden de duyuruldu.

Gazete Duvar’dan Duygu Kıt’ın haberine göre; 16 Kasım 2022 tarihinde ilana açılan, 12 Aralık 2022’de ihale işleri tamamlanan, 7 Nisan 2023 tarihinde çalışmalarına başlanan ve yer tesliminden sonra 500 takvim günü içinde teslim edilecek olan hastanenin inşaatı, yaklaşık bir yıl boyunca durdu.

Yetkililer, inşaatın gecikme sebebi olarak, FEDAŞ işçileri grevini, elektrik aksaklıklarını, kış mevsimi şartlarını ve inşaatın başlaması için gerekli olan ancak geç verilen ruhsatı göstermişlerdi.

Uzun bir süre duran inşaatın temel demirleri, mevsim şartları dolayısıyla paslanmış, bölgede yaşayanlar yetkililere duruma ilişkin bilgi vermişti. Geçtiğimiz günlerde yapımına tekrar başlanan hastane inşaatında, temelde bulunan paslanmış demirlerin sökülmeden inşaata başladığını iddia eden bölge sakinleri duruma tepki gösterdi.

İddiaları yanıtlayan Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü İnşaat Birimi yetkilileri, inşaat yapımının kendileriyle bir bağı olmadığını direkt olarak bakanlık yetkisinde yapıldığını aktararak şunları söyledi: “Söz konusu durumla ilgili firma, bakanlığımızın kontrolü dahilinde. Paslı olduğu iddia edilen demirlerin tümünün değişimi yapıldı. O şekilde işlemlere başlandı. Hepsinin video, kamera, fotoğrafları mevcut. Zaten ilçede de bu konuda bir hassasiyet vardı. Hepsinin sıkıntıları giderildi diye bilgimiz var. Bu bilgilerin hepsi yine bakanlığa iletildi diye bilgimiz var.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hastane-insaatinda-pasli-demir-iddiasi_204802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!