Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hatay'a 2 Milyar Dolarlık Demir Çelik Tesisi

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bağlı Payas beldesinde, Rus MMK Grubu ortaklığıyla kurdukları demir-çelik fabrikasının açılış törenindeki konuşmasında, 2008 yılının Eylül ayında dünyada ekonomik krizin başlamasına rağmen hükümetin yarattığı

yapi.com.tr / AA
Hatay'a 2 Milyar Dolarlık Demir Çelik Tesisi

Foto: Cem Öksüz (AA)

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bağlı Payas beldesinde, Rus MMK Grubu ortaklığıyla kurdukları demir-çelik fabrikasının açılış törenindeki konuşmasında, 2008 yılının Eylül ayında dünyada ekonomik krizin başlamasına rağmen hükümetin yarattığı istikrar ortamına güvenerek tesisin yapımına devam ettiklerini ve üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlandıklarını bildirdi. Bu tesisin ülkede bugüne kadar özel sektör tarafından tek kalemde sıfırdan yapılan en büyük demir çelik tesisin olduğunu ifade eden Atakaş, ''Tesisin yapımında kendi personelimizin dışında 3 bin 500 civarında müteahhit elemanları çalıştı. Tesisimiz tam kapasite ile üretime başladığında 2,5 milyon ton sıcak saç üretecek. Bu tesisi ülke ekonomisine kazandırmaktan mutluyuz. Şunu da belirtmek isterim ki; tesisin kısa sürede bitirilmesinde hükümetin yarattığı istikrar ortamının çok önemli katkısı oldu'' dedi.

Atakaş, tesisi MMK ile birlikte bölgeye ve ülkeye kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, '' 2 milyar dolara mal olan tesis 2 bin 500 kişiye doğrudan 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlayacak. Tesis projesi 2009 yılında Londra'da Avrupa ve Ortadoğu birincisi seçildi. Bu tesis, ülkenin en önemli sorunu olan işsizliğin çözümüne katkıda bulunacak. MMK Atakaş'a dayalı olarak kurulacak yeni tesislerle birlikte en az 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız'' diye konuştu. Tam kapasiteyle çalışmaya başladıktan sonra bölgede bulunan küçük ve orta boy işletmelere lojistik firmalardan hizmet sektörüne kadar birçok alana yeni iş kapasitesi yaratacağını belirten Atakaş, şunları kaydetti:

''Tesis bölgeye bereket ve zenginlik getirecek. MMK ile ortaklaşa kurduğumuz bu tesisi ile bölge ve ülkemizde yeni bir sayfa açtık. Çünkü ülkemizde 35 milyon ton civarında demir çelik üretilmesine rağmen bunun yüzde 20 civarı yassı saç üretimidir. Demir çelik üretimi içerisinde yassı mamul üretimi ancak yüzde 20'ler civarındadır. Demir çelik alanında gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 60 yassı mamul, yüzde 40 yuvarlak demir olarak karşımıza çıkmaktadır. Demir çelik üretiminde dünyada 11'inci sırada olmamıza rağmen üretimi analiz ettiğimizde böyle bir çarpıklık söz konusudur. Bu tesisin ülke ve bölgeyi gelişmiş demir çelik üreten ülkeler seviyesine bir adım daha yaklaştıracak önemli bir kilometre taşı olmuştur.''

Rusya'nın en büyük çelik üreticisi Magnitogorsk Iron And Steel Works (MMK) Yönetim Kurulu Başkanı Victor Flippovic Rashnikov da, Atakaş ile ortaklaşa kurulan tesisin Türkiye'nin en modern Avrupa'nın ise sayılı tesislerinden olduğunu kaydetti. Tesisin Türkiye'nin çelik saç ihtiyacını karşılamasına büyük katkısı olacağını ifade eden Rahnikov, bu tesisin Türkiye ile Rusya arasında en büyük yatırım ortaklığı olduğunu kaydetti. Rashnikov, tesisin Türkiye ile Rusya arasında ortaklıkların gelişmesini sağlayacak yeni kapıların açılmasına imkan oluşturacağını belirtti.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/hataya-2-milyar-dolarlik-demir-celik-tesisi_86199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!