Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Havaalanları için Neler Yapılıyor?

DHMİ, özel sektörün yatırım yapabileceği Atatürk, Esenboğa, Bodrum ve Antalya Havalimanı gibi prestijli tesislerin işlerini Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle ihale ederken, diğerlerini kendi bütçesinden karşılıyor.

NTV
Havaalanları için Neler Yapılıyor?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), özel sektörün yatırım yapabileceği Atatürk, Esenboğa, Bodrum ve Antalya Havalimanı gibi prestijli tesislerin işlerini Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle ihale ederken, diğerlerini kendi bütçesinden karşılıyor.        

DHMİ Genel Müdürlüğü, havacılık sektörünün adeta zirve yaptığı bir dönemde bir yandan tüm havaalanlarında altyapı eksikliklerini tamamlarken, diğer yandan modern terminal binalarıyla konforlu hizmet sunmayı hedefliyor.        

Bu kapsamda DHMİ Genel Müdürlüğünün, Balıkesir Körfez Havaalanı'nda Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğünce pist uzatma ve bin metrekarelik küçük terminal binası inşaatıyla eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmalar Mayısta tamamlanacak.        

Uşak Havaalanı'ndaki pist genişletme çalışmalarını tamamlayan Kurum, Kahramanmaraş Havaalanı'ndaki pist genişletme işini Temmuzda bitirecek.        

1 Nisanda hava trafiğine kapatılan Erzincan Havaalanı'ndaki saha onarımı 3 ayda gerçekleştirilecek, iç ve dış hat terminal binası ise yıl sonunda hizmete açılacak.        

Sivas Havaalanı'ndaki yeni iç ve dış hatlar terminal binası Ekim sonunda, Kayseri Havaalanı'ndaki iç hat terminal binası ise Haziranda tamamlanmış olacak.       

Hatay Havaalanı'nda yeni iç ve dış hatlar terminal binalarının inşaatı, yaşanan sorunlar nedeniyle gelecek yıl tamamlanabilecek, Batman Havaalanı'ndaki terminal binası ise yıl sonunda hizmete açılacak.        

Kars'a yapılması yapılması planlanan iç/dış hat terminal binaları için yer teslimini gerçekleştiren DHMİ, Antalya Havalimanı'ndaki PAT sahaları onarımını 15 Nisana kadar bitirecek.        

Trabzon Havaalanı'ndaki çalışmaları tamamlayan DHMİ, Malatya Havaalanı'nda aks ilavesi çalışmalarını bu yıl sonunda tamamlayacak, Mardin Havaalanı'nın terminal binasını da yenileyecek.
       
ANKARA'YA DEVLET HAVA ARAÇLARI HANGARI

Esenboğa Havalimanı'nın karşısında ''Devlet Hava Araçları Hangarı'' yapımı için beş firmaya tebligat gönderen DHMİ Genel Müdürlüğü, bunlardan 40 gün içinde en düşük teklifi veren firmaya işi verecek ve hangar, sözleşmenin imzalanmasından bir yıl sonra tamamlanacak.        

İhalesi kısa süre önce gerçekleştirilen, Esenboğa Havalimanı içerisinde inşa edilecek Yabancı Konuklar Köşkü de sözleşmenin imzalanmasının ardından bir yıl içerisinde hizmete açılacak.        

Öte yandan Çukurova Havalimanı için kamulaştırma ilanına çıkılırken, ÇED raporlarının hazırlanmasının ve YPK kararının ardından tesisin inşası başlayacak.        

Bu yıl Adıyaman'a terminal binası yapmayı planlayan DHMİ Genel Müdürlüğü, Van Ferit Melen Havaalanı terminal binasını da büyütecek.        

Öte yandan Kurum, Nevşehir Kapadokya, Samsun, Sinop ve Tokat hava meydanları için yılın ikinci yarısında kiralama ihalelerine çıkacak. (AA)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/havaalanlari-icin-neler-yapiliyor-_78571.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!