Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hayalet Mahallenin Tarihi de Yağmalandı

İzmir'in Konak ilçesi Damlacık semtinde bulunan ve mimari yapısıyla dikkat çeken tescilli binalar, Konak Tünelleri yapılırken kamulaştırıldı. Kamulaştırılan binalarda yaşayanlar, tahliye edilince evler boş kaldı. Kapı ve pencereleri çalınan tescilli binalardan bazıları yanarken, bazıları da ahır olarak kullanıldı.

yapi.com.tr
Hayalet Mahallenin Tarihi de Yağmalandı

İzmir'de, Yeşildere ile Konak'ın birbirine bağlandığı Konak Tünelleri yapılırken, tünel üzerinde kalan birçok ev, hasar gördüğü için kamulaştırıldı. Kamulaştırılan binalar arasında 10 tescilli yapı da yer aldı. Kentte 2014 yılında kamulaştırılan ve korumaya alınması gereken 100 yıllık tarihi binalar, daha sonra atıl durumda bırakıldı. 3'üncü derecede arkeolojik ve kentsel sit alanında yer alan evlerin önce kapı ve pencereleri çalındı ardından içi tamamen talan edildi. Tescilli binalardan bazıları, yanarken, bazıları da ahır olarak kullanıldı. DHA'da yer alan habere göre çevresi saclarla kapatılan yapıların, madde bağımlılarınca da kullanıldığı ileri sürüldü. Evlerin içinde yatak ve yorganların olması dikkat çekti.

Namık Kemal Mahallesi ile Sümer Mahallesi'ndeki tescilli yapıların korumaya alınmasını isteyenler bölgenin Konak Meydanı'nda bulunan İzmir Valiliği, Konak Kaymakamlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'ne 500 metre uzaklıkta olmasına rağmen bu mahallelerle ilgilenilmediğini savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hayalet-mahallenin-tarihi-de-yagmalandi_168580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!