Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haydarpaşa Yerleşkesi Marmara’nın Kimliğidir

Haydarpaşa yerleşkesinin Marmara Üniversitesi’nden alınarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne verilmesi kararına öğrencileri ve hocalar tepkili...

yapi.com.tr
Haydarpaşa Yerleşkesi Marmara’nın Kimliğidir

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesi, sağlık Bakanlığı Müsteşarı’nın mütevelli heyetinde yer alacağı Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis edildi. 1903 yılında açılışı yapılan tarihi binanın Marmara Üniversitesi’nden alınarak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis edilmesi kararının 15 Nisan’da Resmi gazete’de yayımlanmasının ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademik kadrosu karara tepki gösterdi. Change.org sitesinde 5 bini aşkın imza topladı.

‘Bize kiralansın’

Milliyet'ten Burcu Ünal'ın haberine göre, kampanyanın öncülerinden Marmara Hukuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çağdaş Aksakal kararla ilgili olarak Milliyet’e yaptığı açıklamada, “35 yıldır orada bulunana fakültenin geçmişi, gelenekleri, kurum kültürü var” dedi. Taleplerinin Haydarpaşa yerleşkesinin 49 yıllığına Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilmesi olduğunu belirten Aksakal şunları söyledi: “Dünya üzerinde bu tip eski, yaşlı binalar sosyal bilimler alanlarında kullanılır. Yeni teknolojiyi bu binaya kurgulamak gereksiz bir masrafa neden olur.”

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Profesörü İbrahim Kaboğlu da fakülte binasının Marmara Üniversitesi’nden alınmasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Haydarpaşa yerleşkesi, Marmara Üniversitesi’nin tarihsel kimliğinin başlıca yansıması. Bina geçen on yıllarda yapılan onarım çalışmalarıyla, bugün bağrında barındırdığı fakülteler açısından işlevsel bir hale getirildi ve büyük ölçüde kurumsal kimlik kazandı. Bu yerleşkenin, hükümete bağlı olarak yeni bir üniversiteye verilmesi ve buranın inşa edilecek başka bir yerleşkeye taşınması, hukuki, ekonomik ve kurumsal bakımdan da makul ve haklı görülemez.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasa-yerleskesi-marmaranin-kimligidir_130329.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!