Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hazine Arazisine 'Norveç Kenti'

Daha çok sahil kesimlerinde, ikinci konut niteliğinde inşa edilen konutların proje aşamasında yabancılara satıldığı, site işletmesinin de özel bir firma tarafından üstlenildiği modelde öncelikle mevzuat düzenlemesine gidiliyor.

Milliyet Gazetesi



b>Maliye Bakanlığı, yabancılara mülk satışında İspanya modelinin uygulamaya konulması çalışmalarını sürdürüyor. Daha çok sahil kesimlerinde, ikinci konut niteliğinde inşa edilen konutların proje aşamasında yabancılara satıldığı, site işletmesinin de özel bir firma tarafından üstlenildiği modelde öncelikle mevzuat düzenlemesine gidiliyor.

Bu çerçevede, 4706 Sayılı Hazine Mallarının Satışına İlişkin Kanun ile Devlet İhale Kanunu'na ilişkin Yönetmelik ve Uygulama Tebliğleri, İspanya modeline uygun hale getiriliyor.

Maliye ve Turizm bakanlıkları yabancılara "Kent Projeleri" yöntemi ile satış için de çalışma yapıyor. İzmir-Reisdere'de Maliye tarafından tahsis edilen Hazine arazisi üzerinde inşa edilecek olan "Norveç Kent Projesi" tarzındaki kent projelerinin daha çok ilgili ülkelerin sosyal güvenlik kuruluşları ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Norveç Sosyal Güvenlik İdaresi ile hayata geçirilecek Norveç Kent Projesi'nde bu ülkedeki 5 bin emekliye hizmet verilmesi öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazine-arazisine-norvec-kenti_48392.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!