Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hazine Borcun Üstüne Soğuk Su İçsin

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile EGO’nun Hazine’ye vadesi geçmiş borcu 4 milyar YTL’ye ulaşırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkent Gaz’ın özelleştirilmesinden elde edilecek gelirin öncelikle altyapı yatırımları için kullanılacağına işaret etti. Hazine'ye 4 milyar YTL'yi aşan borcu bulunan

Radikal Gazetesi
Hazine Borcun Üstüne Soğuk Su İçsin

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile EGO’nun Hazine’ye vadesi geçmiş borcu 4 milyar YTL’ye ulaşırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkent Gaz’ın özelleştirilmesinden elde edilecek gelirin öncelikle altyapı yatırımları için kullanılacağına işaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hazine’ye olan borçlarını ödemek içini Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin özelleştirilmesi karar vermiş ve açılan ihalede en yüksek teklif 1.61 milyar dolar ile Global - Energaz konsorsiyumundan gelmişti. Şirketin devri için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, ardından Gökçek’in onayı bekleniyor.

Haciz zorlaştı mı?
Melih Gökçek, “Özelleştirmeden gelen paranın nereye harcanacağı belli. Metro başta olmak üzere, altyapıya, su ve barajlar için yatırım yapabiliyorsunuz. Paranın çok büyük kısmı metroya gidecek” dedi. Belediyenin borçlarının önemli bir bölümü doğalgazdan kaynaklanıyor. Bu kapsamda EGO’nun vadesi geçmiş borcu 1 milyar 344 milyar YTL düzeyinde.

Meclis tatile girmeden önce çıkarılan yasa ile son anda belediye varlıklarının, ödenmeyen borçlarından dolayı haciz edilmesinin zorlaştırıldığı yönündeki değerlendirmelere katılmadığını söyleyen Gökçek, şöyle konuştu:

“Yapılan yasa değişikliğinin söylenilenlerle yakından uzaktan ilgisi yok. Eski kanun geçerli olsa söylenenlerin aksine bizim lehimize olur. Mevzuatı bilmeyenler yorum yapmaya çalışıyorlar.

“Tam tersine yeni çıkan mevzuat herhangi bir kimse haciz yaptığı zaman haciz karşılığında teminat gösterirse oradaki haczin kalkmasına neden oluyor. Ben mevcut kanuna göre gittiğim zaman iş sürüncemeye kalıyor, kimsenin işine yaramıyor.

“Halbuki bir teminat var şimdi. Çıkan kanunun Botaş’ın hacziyle ilgisi yok. Botaş ile aramızdaki ihtilaflarımız ayrı. Bir türlü bunları çözemiyoruz. Çözülebilecek gibi de gözükmüyor. “Onu yargı çözecek artık. Biz yasaya aykırı bir şey yapmayız. Kanundaki bütün şartları yerine getiririz.”

EGO’dan 1.3 milyar borç
Gökçek, Botaş’a olan borçlarına ilişkin bir rakam vermezken, iki tarafın bir araya gelip borcun ne kadar olduğu konusuna karar vermesi gerektiğini ifade etti.
Borçlarına ilişkin Botaş ile anlaşmayı beklediklerini vurgulayan Gökçek, “Anlaşarak çözemezsek onları da mutlaka mahkemeler çözer” diye konuştu.
Hazine verilerine göre, 31 Temmuz 2008 itibarıyla Hazine’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden vadesi geçmiş alacağı 2.384 milyar YTL, ASKİ’den 250.7 milyon YTL, EGO’dan 1.344 milyar YTL olmak üzere 3.979 milyar YTL düzeyinde bulunuyor.
Sözkonusu bu tutar vadesi gelmemiş alacaklarla birlikte 4.4 milyar YTL’ye ulaşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazine-borcun-ustune-soguk-su-icsin_63258.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!