Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

HES’lere Karşı Tek Yürek!

Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık Köyü’nde yapılması planlanan Hidroelektrik Santral (HES), Derelerin Kardeşliği Platformu öncülüğünde yöre halkının yoğun katılımıyla protesto edildi. Köy meydanında toplanan köylüler, şirketin HES şirketinin organize ettiği Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını yaptırmadı ve ellerindeki HES karşıtı

BirGün Gazetesi
HES’lere Karşı Tek Yürek!

Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık Köyü’nde yapılması planlanan Hidroelektrik Santral (HES), Derelerin Kardeşliği Platformu öncülüğünde yöre halkının yoğun katılımıyla protesto edildi. Köy meydanında toplanan köylüler, şirketin HES şirketinin organize ettiği Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını yaptırmadı ve ellerindeki HES karşıtı döviz ve pankartlarla ilçede dev bir yürüyüş düzenledi.

Köy kahvehanesinde yapılması planlanan ÇED toplantısına Artvin Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Işık, MTA yetkilisi Dr.Alper Demirbugan, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Çevre Mühendisi Ali Şanlı, ÇED Dosyasını hazırlayan Vadi Mühendislik firmasından Teoman Değirmenci ile Artvin İl Özel İdaresi’nden Çevre Mühendisi Duygu Avcıoğlu katılırken; köylüler köy meydanında toplanarak, köy kahvehanesini açtırtmadı. Derelerin Kardeşliği Platformu Ardanuç temsilciliği üyeleri ile köylüler, ellerindeki döviz ve pankartlarla, ‘Dereler özgürdür özgür akacak’, ‘Yeşil Mavi defol, bu halk satılık değil’, ‘dereler bizimdir, bizim kalacak’ şeklindeki sloganlarla HES projesini protesto etti.

KÖYLÜLERİ KARAKOLA ŞİKÂYET ETTİLER

Toplantının yapılacağı kahvehaneye giremeyen ÇED heyeti, köylülerin tepkileri üzerine köy karakoluna giderek, toplantının yapılamadığına ilişkin bir tutanak hazırladılar. Karakolun önünde toplanan köylüler adına Bulanık Köyü Muhtarı Özkan Kaya ve Bulanık Köyü Kültür Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Ardanuç Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Kamile Kaya ortak bir açıklama yaparak, köylerinde ve bölgelerinde HES projesi yapılmasını istemediklerini vurguladı. Kaya, Ardanuç derelerinde yaşayan insanlar olarak, doğal yaşam alanlarına, tarihi, sosyal ve kültürel değerlerine sahip çıktıklarını ifade ederek; “Bizlerin ne satılık dereleri ve ne de vazgeçeceği yaşam alanları var. Herhangi bir yasal, hukuksal ve gerçekçi dayanağı olmadan bizlere dayatılan bu projelere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Çevreci köylüler, toplantının yapılmadığına dair tutanağı yazdırdıktan sonra sloganlar atarak evlerine dağıldılar.

HES mücadelesine destek turları

Bİrçok HES projesine karşı mücadele veren Antalya Isparta Burdur Dereleri Gönlünce Aksın Çevre Platformu, düzenlediği “Dereler Halkla Ankara’ya Akıyor!” kampanyası çerçeveside; sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve meslek odalarıyla buluşuyor. Platform temsilcileri; TMMOB, KESK, DİSK, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Barolar Birliği, TTB başta olmak üzere bir çok kuruluşun genel merkezine ziyaretlerde bulunarak mücadelelerini anlatacak.

 

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/heslere-karsi-tek-yurek_80431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!