Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Heykellerin Tozu Kızdırdı

Beşiktaş Belediyesi ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ortaklığında düzenlenen "2009 Uluslararası Beşiktaş Heykel Sempozyumu", Dünya Barış Parkı’nda devam ediyor. Bu yıl ikincisi yapılan sempozyuma 4’ü yabancı 9 heykeltıraş katılıyor. Mermer blokları, ellerindeki kesici ve aşındırıcı aletler yardımıyla biçimlendiren sanatçılar,

Milliyet Gazetesi
Heykellerin Tozu Kızdırdı

eşiktaş’taki Dünya Barış Parkı’nda heykel çalışması yapan 4’ü yabancı 9 heykeltıraş ile mahalle sakinleri "mermer tozu" nedeniyle karşı karşıya geldi. Heykeltıraşlar, vatandaşların tepkisinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Beşiktaş Belediyesi ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ortaklığında düzenlenen "2009 Uluslararası Beşiktaş Heykel Sempozyumu", Dünya Barış Parkı’nda devam ediyor. Bu yıl ikincisi yapılan sempozyuma 4’ü yabancı 9 heykeltıraş katılıyor. Mermer blokları, ellerindeki kesici ve aşındırıcı aletler yardımıyla biçimlendiren sanatçılar, çevreye yaydıkları yoğun mermer tozu nedeniyle eleştiriliyor.

"Parka gidemiyoruz"

Bir haftadan beri çalışmaların sürdüğünü anlatan mahalle sakinlerinden Ayşe Arıca Elmalı, geçtiğimiz yıl da aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Elmalı, "Ağaçların her tarafı toz toprak. Bu çevrede oturup da şikayetçi olmayan yok. Evimizin pencerelerini açamıyoruz. Çocuklarımızı parka götüremiyoruz. Beşiktaş Belediyesi sıkıntı yaratan bu durumu görmezden geliyor" dedi.

Mermer bloklardan çevreye yayılan tozun vücutlarına yapıştığını belirten Bilge Yıldız ise, "Şikayet ediyoruz ama kimse çözüm üretmiyor. Burada 10 dakika kalsanız değirmenden çıkmış bir kişiye dönüveriyorsunuz" diye konuştu.

Heykeltıraş Canan Sönmezdağ, "Bu toz aşırı derecede solunmadığı takdirde zararsız. Ağaçlara da zarar vermiyor. Yabancı ülkelerde de çalışmalarımız oldu. İnsanlar buradaki gibi tepki göstermiyor aksine çalışmalarımızı destekliyor. Bazı turistler çalışmalarımızı fotoğraflıyor. Kendi ülkemizde bazı vatandaşlarımız 'Allah kahretsin sizi' diyerek uzaklaşıyor. Bu beni gerçekten çok üzdü" dedi.

Heykeltıraş Ayla Turan ise, Arjantin ve İtalya’da yaptığı çalışmalarda insanların merak içinde kendisini izlediğini anlatarak, "Ancak burada farklı. Umarım çalışmalarımızı olaysız bir şekilde tamamlarız" diye konuştu.

Belediye yetkilileri, yapıtların belediyeye ait olduğunu, eserlerin ilçenin belli başlı parklarına yerleştirileceğini, önümüzdeki yıl düzenlenecek sempozyumda ise buna benzer sıkıntıların yaşanmaması için önlem alınacağını bildirdi.

Belediye yetkilileri, yapıtların ilçenin belli başlı parklarına yerleştirileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/heykellerin-tozu-kizdirdi_70968.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!