Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Tren Hemzemin Geçitlere Takıldı

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hızlı trenin çalışmaya başlaması için Sincan ve Atatürk Orman Çiftliği hemzemin geçitlerinin kapatılması gerektiğini belirterek, "Aynı şekilde Atatürk Orman Çiftliği, Hava, Lale ve Sincan Sanayi Sitesi hemzemin geçitlerinin kapatılması için de karar almayı düşünüyoruz. Ancak belediyeler, onlara gönderdiğimiz

Hürriyet ANKARA
Hızlı Tren Hemzemin Geçitlere Takıldı

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hızlı trenin çalışmaya başlaması için Sincan ve Atatürk Orman Çiftliği hemzemin geçitlerinin kapatılması gerektiğini belirterek, "Aynı şekilde Atatürk Orman Çiftliği, Hava, Lale ve Sincan Sanayi Sitesi hemzemin geçitlerinin kapatılması için de karar almayı düşünüyoruz. Ancak belediyeler, onlara gönderdiğimiz yazıya hala yanıt vermedi" dedi.

Çalışmalar yıl sonu biter

Hattın faaliyete geçmesinde tek sorunun hemzemin geçitler olduğuna dikkat çeken Karaman, şöyle devam etti: "Sincan’da hemzemin geçidinin yeraltına alınma çalışması iki seneye yakın süredir devam ediyor. Bu konuda belediyeye de gereken yazıları gönderdik. O bölgede şu an çalışma var. İnşaat araçları geçiyor, yayalar geçiyor. Şimdi hattı açarsak oradan hızlı tren geçerken ya olumsuz bir olay olur ya da tren dur kalk yapacağı için hızlı tren olmasının bir manası kalmaz. Aynı şekilde Atatürk Orman Çiftliği, Hava, Lale ve Sincan Sanayi Sitesi hemzemin geçitlerinin kapatılması için de karar almayı düşünüyoruz. Bunun için belediyeye yazı gönderdik. O hemzemin geçitler kapanmadan hızlı treni başlatamayız. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da hemzemin geçitleri kapatıp bir an önce hızlı trenin başlatılmasını istiyor. Yılbaşına kadar her şeyi tamamlamayı düşünüyoruz."

Ankara-Eskişehir 1 saat 5 dakika

Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren testlerinin devam ettiğini, son deneme seferinde hiçbir problem olmadığını gözlediklerini anlatan Karaman, iki kent arasının başkentteki hemzemin geçitlerdeki güvenlik tedbirlerden dolayı 1 saat 15 dakikada geçildiğini, bu sorun çözüldüğünde ulaşımın 1 saat 5 dakika olacağını söyledi. Süleyman Karaman, yılbaşına kadar her şeyi tamamlamak, ondan sonra da seferlere başlamak istediklerini bildirdi. TCDD Genel Müdürü Karaman, Ankara-Eskişehir arasında hızlı trenlerde alınacak bilet ücretlerine ilişkin çalışmaların da devam ettiğini, 30-40 YTL arasında olmasını öngördüklerini kaydetti.

Bİletler 30-40 YTL arasında

Hızlı tren çalışmalarının yüzde 90’nın tamamlandığını ve geçit problemlerinin de çözülmesi halinde yılbaşına kadar her şeyin hazır olacağını kaydeden Karaman, hızlı tren biletlerinin fiyat belirleme çalışmalarının hala devam ettiğini söyledi. Karaman, "Tam olarak net değil; ama büyük ihtimalle hızlı tren bilet fiyatı 30-40 YTL olacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-tren-hemzemin-gecitlere-takildi_65175.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!