Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Tren Üretimine Bir Adım daha...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ), Eskişehir Sanayi Odası ve AB Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) işbirliğiyle TÜLOMSAŞ’ta AB standartlarına uygun kaynak eğitimi projesi başlatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi
Hızlı Tren Üretimine Bir Adım daha...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ), Eskişehir Sanayi Odası ve AB Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) işbirliğiyle TÜLOMSAŞ’ta AB standartlarına uygun kaynak eğitimi projesi başlatıldı.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, kuruluşta “Kaynak Eğitim ve Teknoloji Merkezi”nin açılması dolayısıyla düzenlenen törende, sektörel bazda kaynak kalitesini yükseltmek için personele eğitim vereceklerini belirterek, kaynaklı imalat yapan sanayi kuruluşlarının, kaynakçı personelinin eğitimini ve sertifikasyonunu sağlamak için çalışacaklarını kaydetti.

Avcı, şöyle konuştu: “Yaklaşık 5 yıldır bu merkezi oluşturmak için çaba sarf ettik. Şu an dizel motor, vagon, cer motor, lokomotif ve tramvay projelerimiz var. İşçi personelimizin yaklaşık yüzde 40’ı kaynaklı konstrüksiyon işinde çalışmaktadır. Hızlı tren, metro ve hafif raylı araçlarda alüminyum ve paslanmaz çelik kaynak teknolojileri etkin şekilde kullanılmaktadır. Hızlı tren, metro ve hafif raylı araç teknolojisini geliştirip, bu yöndeki üretimin şirketimizde gerçekleşmesini sağlayacağız. TÜLOMSAŞ, bu araçları üretecek teknolojiye sahiptir. Hızlı trenin en zor kısmı ana gövdedir. Bu merkezin açılışı, ana gövdeyi üretmek için bir altyapıdır. Şunu gönül rahatlığı içinde söyleyebilirim ki; hızlı tren üretiminde artık biz de söz sahibiyiz. Amacımız Eskişehir’in, demiryolu araçlarının üretim merkezi olmasını sağlamaktır.”

İŞKUR İl Müdürü Ergun Peker de AB standartlarına uygun kaynak eğitimi projesinin uygulamaya girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurum olarak bu eğitimin araç ve gereçlerini karşılayacaklarını söyledi. Eğitimin 20 kişilik gruplara 45 gün verileceğini anlatan Peker, “kursa başvurulabilmesi için işsiz olunması ve İŞKUR’a kayıtlı olunması gerekiyor. Eğitimin ardından gruplara tekrar sınav uygulanacak. Sınavı geçenlere TÜBİTAK tarafından akredite edilmiş belge verilecek. Bu belge sahibi olanlar dünyanın her yerinde kolaylıkla iş bulabilecekler. Bu çalışmanın kurumumuza maliyeti 59 bin liradır.”

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-tren-uretimine-bir-adim-daha-_83732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!