Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Tren Yeniden Yola Çıkıyor

Hızlı tren projesinin ilk etabı olan Ankara-Eskişehir arasındaki test sürüşleri bu ay içinde başlayacak.

Hürriyet Gazetesi
Hızlı Tren Yeniden Yola Çıkıyor

nkara ve İstanbul arasındaki yolculuk süresini kısaltmak, daha hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat sağlamak amacıyla 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan hızlı tren projesinin ilk etabı olan Ankara-Eskişehir arasındaki test sürüşleri bu ay içinde başlayacak.

Ankara ve İstanbul arasındaki yolculuk süresini kısaltmak, daha hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat sağlamak amacıyla uzun yıllardır gündemde olan hızlı tren projenin ilk etabını oluşturan Ankara-Eskişehir bölümünün temeli 8 Haziran 2003'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2000 yılında imzalanan sözleşme gereği çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak yeni demir yolu yapımına başlandı. Esenkent-İnönü ve İnönü-Köseköy olmak üzere toplam 550 kilometre uzunluğunda 2 etap halinde yürütülen çalışmalar kapsamında kazı ve dolgu çalışmalarında 2.5 milyon kamyon ile 25 milyon ton hafriyat yapıldı.

Ankara-İstanbul hızlı tren güzergahında çalıştırılmak üzere alınan tren setleri, saatte 250 kilometre hız yapabilen, 419 kişi taşıma kapasiteli, 6'şar adet vagondan oluşuyor. Ankara-Eskişehir arasını 50 dakikaya, Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek hızlı tren seferleri aynı zamanda Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini de yaklaşık 2 saat kısaltacak.

Test sürüşleri başlıyor
Ankara-Eskişehir arası 655 milyon avroya, Eskişehir-İstanbul arası 1 milyar 270 milyon dolara mal olan hızlı tren projesi kapsamında bugüne kadar 164 bin kamyon ile 2.5 milyon ton balast taşındı, 288 adet menfez inşası tamamlandı. 38 kara yolu üst geçidi, 47 kara yolu alt geçidi yapıldı. Güzergahtaki toplam 85 hemzemin geçit problemi çözüldü. 13 nehir köprüsü yapılan çalışmalar kapsamında toplam 4 bin 342 metre uzunluğunda 5 viyadük ve 1 tünel yapıldı.

Ankara-İstanbul arası 550 kilometrelik yola 57 bin ton ray ve 680 bin adet travers döşendi. Bugüne kadar hızlı tren çalışmalarında 120 bin kişinin yaşayabileceği 30 bin adet apartman dairesine eş değer inşaat yapıldı.
Ankara-Konya arasını 1 saat 15 dakikaya indirecek 212 kilometrelik güzergahta da hızlı tren projesi çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Bursa-Osmaneli ve Ankara-Kayseri arasında hızlı tren uygulama projeleri hazırlanıyor.

Ankara-Eskişehir arasındaki test sürüşleri bu ay içinde başlayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-tren-yeniden-yola-cikiyor_53169.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!