Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Holzmeister'in Adı Çankaya'da Yaşayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu, Hilal Mahallesi 703'üncü sokakta düzenlenen törende, Türkiye ile Avusturya arasındaki dostluğun pekişmesinde önemli katkıları olan Avusturyalı Mimar Holzmeister'ın adının 703'üncü sokağa verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hürriyet ANKARA
Holzmeister'in Adı Çankaya'da Yaşayacak

Başta TBMM ve Güven Anıtı olmak üzere Başkent'te bir çok eserde imzası bulunan Avusturyalı Mimar Clemens Holzmeister'ın adı Çankaya'da bir sokağa verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu, Hilal Mahallesi 703'üncü sokakta düzenlenen törende, Türkiye ile Avusturya arasındaki dostluğun pekişmesinde önemli katkıları olan Avusturyalı Mimar Holzmeister'ın adının 703'üncü sokağa verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Holzmeister'ın, Ankara'da büyük eserleri bulunduğunu belirten Saltoğlu, eserler arasında TBMM, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, orduevi, Genelkurmay binaları ve Güven Anıtı'nın yer aldığını bildirdi.

Holzmeister'ın eserlerinde, anıtsal klasikçiliğin yanı sıra modern mimarlık anlayışının da göze çarptığını ifade eden Saltoğlu, "Ünlü mimar, Almanya, Avusturya ve Brezilya'da da eserleri olan çağımızın en önemli sanatçıları arasındadır. Kentimize hizmeti ve emeği geçenleri anmak, gelecek nesillere aktarmak ve kent bilincinin oluşturulması açısından bizim de sorumluluklarımız var. Bu doğrultuda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak başkentin tarihi kimliğine önemli eserler kazandıran büyük ustamızın adını belediye meclisi kararıyla bir sokağa vermiş bulunuyoruz" dedi.

Viyana Belediye Meclisi Üyesi Rudi Schicker de 25 yıl önce yaşamını kaybeden ünlü mimar Holzmeister'ın adının Ankara'da yaşatılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Daha sonra, Saltoğlu ve Schicker, Holzmeister'ın adını taşıyan sokak tabelasının üzerindeki örtüyü birlikte kaldırdılar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/holzmeisterin-adi-cankayada-yasayacak_64235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!