Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hoşnutsuzluk Arttı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta övdüğü TOKİ’nin yaptığı ankette, yurttaşların yüzde 70’inin kurumdan aldığı konutlardan memnun olmadığı ortaya çıktı. Kusurlar ve geç teslimatlar nedeniyle TOKİ’yi mahkemeye veren yurttaş sayısı hızla artarken davaları kaybeden TOKİ yönetimi, kurum içi yazışmalarında “ciddi bir mali külfetin ortaya

Cumhuriyet Gazetesi
Hoşnutsuzluk Arttı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta övdüğü TOKİ’nin yaptığı ankette, yurttaşların yüzde 70’inin kurumdan aldığı konutlardan memnun olmadığı ortaya çıktı. Kusurlar ve geç teslimatlar nedeniyle TOKİ’yi mahkemeye veren yurttaş sayısı hızla artarken davaları kaybeden TOKİ yönetimi, kurum içi yazışmalarında “ciddi bir mali külfetin ortaya çıkacağını” bildirdi.

TBMM KİT Komisyonu’nda bugün denetlenecek olan Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) “konut satın alan vatandaşların memnuniyetini ölçmeye yönelik olarak” yaptırdığı ankette kurumu sarsan sonuçlar ortaya çıktı. Ankette “TOKİ’den aldığı konutta kullanılan malzemelerin kalitesinin beklentileri karşılaması konusunda yüzde 76.5 hayır; tuvalet, banyo ve mutfağın kullanılabilirlik ve kalitesinin beklentileri karşılaması konusunda yüzde 66.5 hayır; balkonların yeterli ve kullanıma uygunluğu yüzde 61.2 hayır; konuta yerleştikten sonra sıhhi ve elektrik tesisatı ile ilgili herhangi bir tamirat yapılması yüzde 70 evet; alışveriş merkezleri yeterli mi yüzde 70 hayır; TOKİ konutlarını çevrenize tavsiye eder misiniz, yüzde 48.2 hayır” yanıtı verildi.

‘Güven bunalımı yarattı’

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK) da komisyonda bugün görüşülecek olan “TOKİ Raporu”nda, kurum tarafından “satışı yapılan konut ve işyerlerinden bir kısmının alıcıları tarafından iade edildiği, iade edilen konutlar için TOKİ’nin Eylül 2008-Eylül 2009 arasında 87.5 milyon liralık geri ödeme yatığı” tespit edildi. Raporda “konut satın alanlar tarafından 262 güncel geç teslim davasının devam ettiği, geç teslim edilen konutlarla ilgili davaların her geçen gün arttığı, sonuçlanan davalarda idare aleyhine tazminata hükmedildiği görülmektedir” de denildi.

TOKİ Hukuk Müşavirliği’nin Finansman Dairesi’ne yazdığı yazısında, “İdaremiz aleyhine bir yargısal uygulamaya doğru bir evrim olduğu yargı kararından anlaşılmaktadır. İdaremiz aleyhindeki yargısal kararların yaygınlık kazanması halinde ciddi bir mali külfetin de ortaya çıkacağı açıktır. Sözleşmelerde teslim sürelerine uyulmaması vatandaşların nezdinde idaremiz prestijine ve saygınlığına zarar verici sonuçlar doğurmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/hosnutsuzluk-artti_79190.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!