Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hükümet, İnşaatta KDV İndirmeyerek Ayağına Kurşun Sıkıyor

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD) Başkan Yardımcısı Naci Şahin, "Ekonomik durgunluğa çare arayan hükümet, inşaat sektörünü KDV indiriminin dışında bırakarak adeta ayağına kurşun sıkıyor" dedi.

Referans Gazetesi
Hükümet, İnşaatta KDV İndirmeyerek Ayağına Kurşun Sıkıyor

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD) Başkan Yardımcısı Naci Şahin, "Ekonomik durgunluğa çare arayan hükümet, inşaat sektörünü KDV indiriminin dışında bırakarak adeta ayağına kurşun sıkıyor" dedi. Şahin, dün yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe yaz aylarında dönemsel olarak yaşanan canlanmanın bu yıl beklenen ölçüde olmadığını, bunda hükümetin bazı sektörlerde uyguladığı KDV indiriminden inşaat sektörünü çıkarmasının önemli rol oynadığını ifade etti.

Hükümetin ilk önlem paketinde mobilya ve otomotiv sektörleriyle beraber inşaat sektöründe de KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğini anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu kararın sektörümüzde çok ciddi geri dönüşleri oldu. Ancak KDV oranlarındaki indirimin uzatılması sırasında inşaat sektörünün kararın dışında kalmasını büyük bir hayretle gördük. Yaz başında alınan bu kararın ardında sektörün dönemsel olarak canlanacağının hesap edildiğini anlayabiliyoruz. Ancak hükümetin hesabı tutmadı. Sektörde beklenen yaz canlılığı yerini önünü görememenin ürkekliğine ve dışlanmışlığın hayal kırıklığına bıraktı."
    
İstihdamı artıran sektör

Şahin, inşaatın emek yoğunluklu bir sektör olduğunu, diğer sektörleri de tetiklediğini dile getirerek, şu görüşlere yer verdi:

"Sektörümüz emek yoğun sektörlerin başında gelmesi sebebiyle istihdama direkt katkısı olan, canlandığı andan itibaren de istihdamı artıran bir sektör. Bunun dışında etkilediği 30'u aşkın sektörle de ekonominin en çok yük çeken lokomotiflerinden birisi. Türkiye'deki ekonomik tabloyu inşaat sektörüne bakarak kolaylıkla anlayabiliriz. Hükümetimiz inşaat sektöründe bizim göremediğimiz hangi iyileşmeyi gördü ki krize karşı aldığı KDV indirimi paketinden inşaat sektörünü çıkardı. Ekonomik durgunluğa çare arayan hükümet, inşaat sektörünü KDV indiriminin dışında bırakarak adeta ayağına kurşun sıkıyor. İnşaat sektörünün önünü açmayan önlemler alarak mobilya, beyaz eşya ve elektronik eşya sektörlerinde ne denli bir talep artışı yakalanabilir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/hukumet-insaatta-kdv-indirmeyerek-ayagina-kursun-sikiyor_71192.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!