Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hükümet Krize Önlem Almakta Çok Gecikti

İzmir merkezli Esen Plastik A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Salih Esen, Türkiye’de mali krizin olmadığını, reel sektörde yaşanan sıkıntının, hükümetin özel sektörle ilgili önlemleri zamanında almamasından kaynaklandığını öne sürdü. İktidarın ekonomik krize müdahale konusunda çok geciktiğini savunan Esen, “Maalasef bugün sanayici, giderek sertleşen

Milliyet EGE
Hükümet Krize Önlem Almakta Çok Gecikti

İzmir merkezli Esen Plastik A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Salih Esen, Türkiye’de mali krizin olmadığını, reel sektörde yaşanan sıkıntının, hükümetin özel sektörle ilgili önlemleri zamanında almamasından kaynaklandığını öne sürdü. İktidarın ekonomik krize müdahale konusunda çok geciktiğini savunan Esen, “Maalasef bugün sanayici, giderek sertleşen bir krizin içine sürükleniyor” diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde bankacılık sektöründe alınan önlemler doğrultusunda bu sektörün krizde olmadığına söyleyen Salih Esen, “Özel sektörün üzerindeki karşılıksız çek, kayıt dışı ekonomi ve istihdamdaki vergi yükü gibi kamburlar, 3 yıl önce alınmış olsaydı şu an dünyada yaşanan krizin etkisini daha az hissedecektik” dedi.

Ticaret Yasası çıkarılsın

Meclis’in gündeminde bulunan ancak bir türlü görüşülemeyen Ticaret Yasası’nın bir an önce yasalaşarak yürürlüğe girmesi gerektiğini vurgulayan Esen Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, aksi takdirde yeni yılın 2008’i aratacağını kaydetti. “Kayıt dışı ekonominin önüne ivedilikle geçilmelidir. Çünkü kayıt dışı ekonomi, sanayinin kurumsallaşmasını engelliyor” diyen Esen, sözlerini şöyle tamamladı:?“Piyasadaki talep yetersizliği nedeniyle farklı sektörlerde çok sayıda şirket yaşam mücadelesi veriyor. İşten çıkarmalar ve istihdam kaybı giderek artıyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/hukumet-krize-onlem-almakta-cok-gecikti_65583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!