Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB, Boğaz'ın Kıyısındaki Arsasını Satıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi.

yapi.com.tr
İBB, Boğaz'ın Kıyısındaki Arsasını Satıyor

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre yaklaşık 6 metre genişliğinde 76 metre uzunluğundaki arsanın satışı için İBB Meclisi'nden onay kararı çıktı.

İBB Meclisi Cuma günü yapılan Temmuz ayına ait son toplantısında, İBB Emlak Müdürlüğü tarafından Meclis'in onayına sunulan "Taşınmazların Satışı" ile ilgili teklifi görüştü. 10 maddelik teklif satış listesinde yer alan Beşiktaş Kuruçeşme 169 ada, 26 nolu parselde listedeydi.

Denizin hemen kıyısında bulunan parselin toplam büyüklüğü 415 metrekare olmasına karşın, genişliği ancak 6 metre idi. Kıyıya paralel uzanan yaklaşık 76 metre uzunluğundaki parselin imar durumu, turizm konaklama tesisleri alanında yer alıyor.

Arsanın hemen arkasında yer alan 15 bin metrekare büyüklüğündeki 25 numaralı parselde otel inşaatı sürüyor. Astaş Holding tarafından yaptırılan Mandarin Oriental Bosphorus otel inşaatı 99 odalı olarak inşa ediliyor. Otelin kıyıyla bağlantısının, yaklaşık yarısını söz konusu parsel bir set gibi kesiyor. İBB Meclisi'nin oy çokluğu ile satılmasına karar verdiği arsa, özellikle otel için stratejik öneme sahip.

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı geçen yıl yaptığı bir açıklamada Mandarin Oriental Otel için 550 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etmişti. Vefat Aşçı açıklamasında şunları dile getirmişti;

"Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul otel projemiz 2019'da açılacak. Bu projede New York merkezli Mimar Adam Tihany'i ile çalışıyoruz. Otelimizde her biri deniz manzarasına hakim özel süitler ve kral daireleri, restoranlar, 800 kişilik balo salonu, toplantı odaları, spa, sağlık merkezi, fitness merkezi yer alacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-bogazin-kiyisindaki-arsasini-satiyor_166817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!