Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘İBB Halkı Yanıltıyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) taşkın sonucu bir kişinin ölümüne neden olan Kurbağalıdere kenarına, Kadıköy Belediyesi’nin kaçak döküm yaptığına ilişkin yayımladığı fotoğraflardaki mekânın kaçak döküm alanı değil, Kadıköy Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü’nün deposu olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi
‘İBB Halkı Yanıltıyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) taşkın sonucu bir kişinin ölümüne neden olan Kurbağalıdere kenarına, Kadıköy Belediyesi’nin kaçak döküm yaptığına ilişkin yayımladığı fotoğraflardaki mekânın kaçak döküm alanı değil, Kadıköy Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü’nün deposu olduğu ortaya çıktı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İBB’nin kamuoyunu yanılttığını belirterek “Bu felakette eksiklik bizde değil, 15 yıldır uyarılarımızı dikkate almayan kafalarda” diye konuştu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gürsel Tekin’in Kurbağalıdere çevresinin toprak döküm alanı olarak ranta açıldığını açıklamasının ardından önceki gün açıklama yapan İBB, Kurbağalıdere kıyısına Kadıköy Belediyesi’nce kaçak döküm yapıldığına ilişkin belge ve fotoğraflar yayımlamıştı. İBB’nin açıklamaları ardından gazetemize değerlendirmede bulunan Selami Öztürk ise, fotoğraflardaki alanın Fen İşleri Müdürlüğü’nün deposu olduğunu kaydetti. Öztürk, şunları söyledi: “Kurbağalıdere’nin ıslah edilmesi gerektiğini 1995’ten bu yana İBB, DSİ ve İSKİ’nin de aralarında bulunduğu kurumlara defalarca ilettik. Ancak önlem alınmadı.”

İBB Başkanı Kadir Topbaş ise kentte birbiri ardına yaşanan sel baskınları ardından istifasının istenmesiyle ilgili CHP’lilere yüklendi. Topbaş, “Sen, önce ‘Edirne, İzmir ve Antalya’yı istifa ettir’ demek lazım” diye konuştu. opbaş, Ayamama Deresi kıyısında inşaatı süren ve Fethullah Gülen Cemaati’ne ait olan Fatih Koleji inşaatıyla ilgili ise inşaatın sürdüğü alanın imarlı ve derenin taşkın mesafesi dışında bulunduğunu söyledi.

Kayıp işçi için umut tükendi

Selde kaybolan belediye işçisi Mevlüt Macit’in bulunması için Kurbağalıdere’nin denize döküldüğü Yoğurtçu Parkı’nda arama çalışmaları sürüyor. Ailesi ise yüzme bilmeyen ve kurtarma eğitimi almayan Macit’in dere taşkınına gönderilmesine tepkili.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-halki-yaniltiyor_80272.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!