Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB’den ‘Yeşilpınar’ Açıklaması

İBB, İstanbul genelinde afet riski taşıyan alanlardaki yerinde dönüşüm çalışmalarına Yeşilpınar 487 ada, 12 parseldeki bölgeyi de ekledi.

yapi.com.tr
İBB’den ‘Yeşilpınar’ Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yeşilpınar 487 ada, 12 parseldeki yerinde dönüşüm çalışmalarına başladı.

İBB’den yapılan açıklamada, “Bölge, önceki yönetim dönemine denk gelen 2017 yılında riskli alan ilan edildi. Ancak, dönüşüme dönük gerekli adımlar atılmadı. Yeni belediyecilik döneminde ise bölgede bir uzlaşma ofisi açılarak yerinde dönüşüm için harekete geçildi. Çalışmalar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 5. maddesi ve Uygulama Yönetmeliğinin 17. Maddesi uyarınca sürdürülüyor.” denildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; uzlaşma ofisinin açılmasının ardından mülkiyeti KİPTAŞ'a ait olan bölgedeki kullanıcılar, hak sahibi olarak kabul edildi. Bu kişilerle görüşmelere başlandı. Sosyal alanları, kütüphanesi, mimarisi ile Yeşilpınar'a değer katacak yeni bir proje geliştirildiğini belirten İBB, projenin ruhsatının 6 Kasım 2020'de alındığını bildirdi.

Kamu yararı gözettiğini belirten İBB, afet odaklı dönüşüm anlayışıyla tüm süreçlerini şeffaflıkla yürüttüğünü, hak sahiplerini en uygun koşullarda sağlıklı, sağlam ve güvenli konutlara kavuşturmak için çalışmalarına hız verdiğini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbden-yesilpinar-aciklamasi_184750.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!