Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

IBM’den 100 Akıllı Şehir için 50 Milyon Dolarlık Bütçe!

IBM, dünya genelinde 100 farklı belediyeye yardımcı olmak amacıyla 50 milyon ABD doları değerinde teknoloji ve hizmet sunacağı 'Smarter Cities Challenge' (Akıllı Şehirler Mücadelesi) adlı bir destek programı duyurdu. Belediyelere rekabet gücü de sağlayacak olan destek programı kapsamında IBM uzmanlarından oluşan ekipler, şehirlerdeki belediyelerin

yapi.com.tr
IBM’den 100 Akıllı Şehir için 50 Milyon Dolarlık Bütçe!

IBM, dünya genelinde 100 farklı belediyeye yardımcı olmak amacıyla 50 milyon ABD doları değerinde teknoloji ve hizmet sunacağı 'Smarter Cities Challenge' (Akıllı Şehirler Mücadelesi) adlı bir destek programı duyurdu. Belediyelere rekabet gücü de sağlayacak olan destek programı kapsamında IBM uzmanlarından oluşan ekipler, şehirlerdeki belediyelerin üst düzey yöneticilerine başarılı bir şekilde büyüme, belediye hizmetlerini daha etkili bir şekilde sunma, vatandaşla ilişkileri geliştirme ve verimlilik düzeyini artırma konusunda önerilerde bulunacak.

Destek programı kapsamında IBM, 'Smarter Cities Challenge' programından yararlanma konusunda en sağlam gerekçeleri öne süren şehirlere önümüzdeki üç yıl boyunca konuyla ilgili uzman danışmanlarını gönderecek. Gönderilen IBM danışmanları, sağlık hizmetleri, eğitim, güvenlik, sosyal hizmetler, ulaştırma, haberleşme, sürdürülebilirlik, bütçe, enerji ve kamu hizmetleri gibi hizmetlerin yönetimine ilişkin yerel konulara odaklanacaklar.

Program doğrultusunda belediyelerle birlikte çalışacak olan IBM'in danışmanları ve teknoloji uzmanları, belediyelerin gereksinimlerini analiz edip bunların öncelik sırasını belirlemelerine, güçlü ve zayıf yanlarını gözden geçirmelerine ve diğer şehirlerin kullandığı başarılı stratejileri örnek almalarına yardımcı olacak. IBM, önce şehir hayatının farklı boyutlarının uyumlu duruma getirilmesi ve geliştirilmesi konusunda akıllı teknolojilerin oynayabileceği rolünü değerlendirecek. Sonrasında ise şehrin değişik bölgelerinin mevcut ve potansiyel şehir sakinleri ile işletmeler açısından daha cazip, daha sağlıklı, güvenli, akıllı ve refah düzeyi daha yüksek bir duruma getirilmesine yardımcı olmak üzere tasarlanmış olan somut stratejiler önerecek.

Verilerin toplanması, paylaşılması, analiz edilmesi ve bu verilere dayalı olarak hareket edilmesi sürekli olarak ön planda olan bir konu olacak. IBM uzmanları, maliyetlerin azaltılması ve verimliliğin artırılması için farklı departmanların süreçlerinin ve hedeflerinin birbirleriyle bağlantılı hale getirilmesi için çeşitli yöntemler önerebilecek. Örneğin bir şehrin eğitim programı, sosyal hizmetler, ulaştırma, park ve eğlence olanakları, halk sağlığı ve kamu güvenliği ile yakın bir şekilde koordine edilmesi durumunda daha etkili bir şekilde sağlanabilecek. Polis memurları, devriye gezerken veya herhangi bir nedenle yolda iken, özelleştirilmiş bilgilerin kendilerine zamanında ve elektronik olarak 'gönderilmesi' durumunda daha etkili bir şekilde çalışabilecekler. Bilgisayar erişiminin daha fazla yaygınlaştırılması, vatandaşlarla olan ilişkilerin geliştirilmesini sağlayabilecek. Doğruluk düzeyi son derece yüksek olan hava durumu verilerinin sağlanıp analiz edilmesi ile karla mücadele ekipleri daha verimli bir şekilde çalışabilecekler.

'Smarter Cities Challenge' programı, IBM’in uluslararası yardım vakfı tarafından finanse ediliyor. Program IBM’in özgün teknoloji anlayışının yanısıra IBM’in sürdürdüğü kurumsal sosyal sorumluluk çalışması olan ve uygulandığı yerlerde büyük bir heyecanla kabul gören Kurumsal Hizmet Gücü (Corporate Service Corps) adlı destek programıyla edindiği saha deneyimlerinden de yararlanacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ibmden-100-akilli-sehir-icin-50-milyon-dolarlik-butce_84250.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!