Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kaleseramik Vakfı (KSV) tarafından, sosyal girişimcilerin yarattığı pozitif etkiyi artırmak amacıyla bu yıl dokuzuncusu düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın (İBSG) kazananları açıklandı.

yapi.com.tr
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kale Grubu’nun kurucusu Dr. (h.c.) İbrahim Bodur’un, değerlerini yaşatmayı ve sosyal girişimcilik ekosistemini destekleyerek yaratılan etkiyi büyütmeyi amaçlayan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın bu yılki kazananları açıklandı. Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) tarafından, Impact Hub İstanbul’un iş birliğiyle düzenlenen programın dokuzuncu yılında, 373 sosyal girişim arasından yapılan değerlendirmeyle Erken Aşama, İleri Aşama, İş Birliği ve Gençlik kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.

Alanında yetkin isimlerden oluşan Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirme sonucunda; Erken Aşama kategorisinde Türk İşaret Dili’ni zenginleştiren, farkındalığı artıran ve kapsayıcı öğrenme araçları geliştiren bir sosyal girişim olan Hadi İşaret; İleri Aşama kategorisinde güneş enerj isi santrallerinin denetimini otonom drone ve yapay zeka çözümleriyle dijitalleştiren bir teknoloji girişimi olan Hummingdrone; İş Birliği kategorisinde sıfır atık ve döngüsel ekonomi odaklı ileri dönüşüm teknolojileri geliştiren AMANOS ile Migros; Gençlik kategorisinde ise sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı ve kırsal bölgelerdeki çocuklara yönelik deneyimleyerek öğrenme fırsatları sunan bir girişim olan KEÇİ ödüle değer bulundu. Bu yıl ilk kez bünyesinde sosyal girişimcilik kulübü bulunan liselere de açılan ödül programında, Özel İzmir Amerikan Koleji’nden Brick-Up, Jüri Ozel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Zeynep Bodur Okyay: “Sosyal fayda ekosistemini büyütüyoruz”
Kale Grubu Başkanı ve CEO’su, KSV Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nı dokuz yıl önce başlatırken tek amacımız, g irişimcilere ödül vermek değildi, Türkiye’nin farklı bölgelerinde ortaya çıkan sosyal değer üretme çabalarını desteklemekti. Bugün geldiğimiz noktada bu program, sosyal girişimler ve etki odaklı girişimlerim gelişimine katkı sağlayan, kendi paydaş ekosistemini oluşturan bir yapıya dönüştü. Bu yıl aramıza katılanlarla birlikte 100’e yakın sosyal ve etki girişimi, bu programın bir parçası oldu. Birbirinden öğrenen, birlikte değer üreten, kolektif fayda yaratan bir ‘İBSG Topluluğu’ oluştu. Bu topluluğun gücüne inanıyor, sosyal fayda ekosistemini büyütüyoruz. Yeni dönemde girişimcilerimizi hem Türkiye’de hem dünyada daha görünür kılacak adımlar atarak, finansal ve finansal olmayan destekler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rana Birden: “Bugünün sorunları yarının iş modellerine dönüşüyor”
Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Etki Yatırımları Bölüm Başkanı, KSV Genel Müdürü Rana Birden de şunları söyledi: “İBSG Topluluğu, ‘hepimizin gördüğü ancak sosyal girişimcilerin farklı değerlendirdiği’ günlük sorunlara ürettiği yaratıcı ve sürdürülebilir çözümlerle ülkemizde sosyal inovasyonun en canlı örneklerini sergiliyor. Kale Grubu olarak yalnızca sosyal girişimcileri desteklemekle kalmıyor; onların fikirlerinden, yaklaşımlarından biz de ilham alıyoruz. Çünkü ortaya koydukları modeller, sadece bugün sosyal fayda yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğin iş dünyası için de önemli ipuçları barındırıyor. Bugünün sorunları yarının iş modellerine dönüşüyor. Bu program sayesinde, birlikte düşünmenin, üretmenin ve harekete geçmenin ne kadar güçlü bir etki yaratabileceğini gördük. Biz bu etkiyi büyütmeye, çoğaltmaya ve yaymaya devam edeceğiz.”

Sosyal girişimcilik dünyasında kadınlar ve Anadolu yükselişte
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’na sosyal girişimcilerin yoğun ilgisi devam ediyor. Bu yıl dört kategoride toplam 373 başvuru alınırken, programın başlangıcından bu yana başvuran sosyal girişim sayısı 2.500’ü aştı. Başvurular eğitim, iklim, afet iyileştirme, kırsal kalkınma, kadın ve gençlerin güçlenmesi ile sürdürülebilir üretim gibi alanlarda yoğunlaştı. Kadın sosyal girişimcilerin oranı bu yıl yüzde 59’a ulaşarak dikkat çekici bir ağırlık oluşturdu. Ayrıca toplam başvuruların yaklaşık yüzde 40’ı İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki şehirlerden geldi. Üç büyük ilin ardından en fazla başvuru gelen il ise Hatay oldu. Deprem bölgesinden yapılan başvurular, toplam başvuruların yaklaşık yüzde 4’ünü oluşturdu. Bu başvurularda özellikle kadın emeğinin değerlendirilmesi, kültürel mirasın korunması, topluluk temelli iyileşme, çocukların eğitimi ve sosyal dayanışma temaları ön plana çıktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibrahim-bodur-sosyal-girisimcilik-programi-odulleri-sahiplerini-buldu_209087.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!