
Köylünün Suyu Enerji Şirketine Verilecek

Can Suyu da Çözüm Olmadı,...

Keşan’da Baraj Kurudu, İlçenin...

240 Gölden 186'sı Kurudu

İzmir'in Suyu 16 Kasım'da Sıfırlanacak

Çınarlı Göleti Kuruma Tehlikesiyle...

Hatay’daki Milleyha Kuş Cenneti Kurudu

Türkiye'de Son 50 Yılda 36 Göl Kurudu

Göl Kurudu Çöle Döndü

186 Milyon TL Harcanan Millet...

Antalya’da Kırkgöz Kurudu,...
‘İçme Suyu Sorununu Kökünden Çözecek Baraj’ Kurudu
Elazığ’da 2012’de temeli atılan, 2018’de su tutmaya başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Elazığ’ın su sorununu kökünden çözüyoruz” sözleriyle anlattığı Hamzabey Barajı 7 yıl içinde tamamen kurudu.

Elazığ’da büyük umutlarla temeli atılan ve yıllarca “çözüm projesi” olarak sunulan Hamzabey Barajı, aradan geçen kısa sürede tamamen kurudu. 2018’de su tutulmaya başlanan baraj, “2040’a kadar su sorunu yok” vaadiyle milyonlara duyurulmuştu. Ancak milyonlarca lira harcanan proje, ne yazık ki Elazığlılara susuzluk, yetkililere ise büyük bir soru işareti bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “su sorununu kökünden çözeceğiz” sözleri ise yeniden gündeme geldi.
Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; 2012 yılında temeli atılan Hamzabey Barajı, 2018’de su tutulmaya başlanmasının ardından, "Elazığ'ın 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak" ifadeleriyle kamuoyuna tanıtıldı. Ancak aradan geçen 7 yılda baraj tamamen kurudu. 2012’de 30 milyon TL’ye mal olduğu açıklanan barajın güncel maliyeti yaklaşık 1 milyar TL’yi buluyor. Belediye Başkanı suyun bittiğini duyurdu “Bu durumu önceden öngörerek gerekli tedbirlerimizi aldık ve 24 gün boyunca ekiplerimizle aralıksız bir çalışma yürüttük. Bugün itibarıyla bu çalışmaların sonucunda şehrimize yeniden su vermeye başlıyoruz. Hemşehrilerimizin hiçbir sıkıntı yaşamaması için tüm önlemler alınmıştır.” Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.
|
