Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İDO İki Yeni Gemi Aldı, Ro-Ro Projesi Başlattı

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Finansbank'tan sağladığı kredi ile iki yeni gemi aldı. Mescitli, emzirme odalı gemiler 2008'de sefere çıkacak. İDO ayrıca Marmara'da yılda 400 bin araç taşımak üzere Ro - Ro işine girecek.

Milliyet Gazetesi/Eylem TÜRK



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\51154.jpg"align="right" hspace=5 vspace=5>İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri'nin (İDO) Fortisbank'tan libor + 0.13 gibi rekor düşük faizle 65.8 milyon dolar tutarında kredi anlaşması yaptığını kaydeden İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, "İnanılmaz uygun bir kredi paketi bu. Hollandalı bir firmadan Pendik-Yalova hattında çalışacak iki tane gemi alacağız. Yeni gelecek gemilerle yılda 400 bin araç taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Halka arz edilecek
Paksoy, işe 1987 yılında birkaç deniz otobüsüyle başlayan İDO'nun bugün 90'a yakın deniz otobüsünün bulunduğunu belirtti. Bünyelerinde deniz otobüsleri, şehir hattı vapurları, arabalı vapurlar, feribotlar ve yolcu motorları bulunduğunu anlatan Paksoy, günde bin 300 sefer yaptıklarını, 3 bin 100 çalışanla hizmet verdiklerini kaydetti. İDO'yu halka arz ederek buradan gelecek kaynak ile Ro - Ro taşımacılığına girmek istediklerini belirten Paksoy şöyle devam etti:

"Bununla ilgili bir fizibilite çalışması yapıyoruz. Büyük yatırım gerektiren bir proje. Marmara'ya uygun yükleme boşaltma sürelerini azaltacak bir gemi tasarlıyoruz. İşletme modeli üzerinde çalışıyoruz. Marmara Denizi içinde Ro - Ro hizmeti vereceğiz. Proje bu yıl içinde netleşecek."

Bebek emzirme odalı ve mescitli gemiler geliyor
Orhangazi ve Osmangazi adlı iki gemiyi 2008 yılı içinde teslim alacaklarını belirten Paksoy şunları söyledi: "Gemilerde 30 tane iyileştirme yaptık. Biz gemilere ibadet odası, yani mescit koyduk.

Vatandaş uzun seyahat olunca ceketini çıkarıyor, abdest alıyor. Namaz kılmak isteyenler oluyor. Alt katta ibadet odasının yanı sıra evcil hayvanlar için de oda var. Ayrıca revirden bebek emzirme odasına kadar pek çok hizmet odası koyduk. Bu hizmetlerle üst katta kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi amaçlandı."
İstanbul Denizcilik İşletmeleri'ni bünyesine kattıktan sonra kâra geçen İDO'nun 2006'da 312 milyon YTL ciro yaptığını söyleyen Paksoy, bu yılki ciro hedeflerinin de 400 milyon YTL'ye yaklaşacağını kaydetti.

İskelelerin ve vapurların rehabilite edildiğini söyleyen Paksoy, bununla beraber vapur içi hizmetlerin ucuzlatıldığını ve tek bilet uygulamasına geçildiğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ido-iki-yeni-gemi-aldi-ro-ro-projesi-baslatti_51154.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!