Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

IDW Yeni Mekanları İle Kente Yayılıyor




Avrasya bölgesinin en önemli etkinliklerinden biri olmayı hedefleyen ve Geçtiğimiz yıl dünyanın dört bir yanından 50.000’e yakın ziyaretçiyi çeken İstanbul Design Week, 16-20 Ekim 2008 tarihleri arasında özgün mekanı Eski Galata Köprüsü dışında şu noktalardan da takip edilebilecek:

Eski Şapka Fabrikası:

Haliç kıyısında, Hasköy’de yer alan Eski Şapka Taslağı Fabrikası ve çevresi, gelecekte Dream Design Factory’nin yeni tasarım ve iletişim merkezi olmakla birlikte, DesignLibraryIstanbul’a da ev sahipliği yapacak. İlki ZonaTortonaDesign etkinliği çerçevesinde Milano’da doğan DesignLibrary’nin ikinci şubesi 2007’de Şangay, Çin’de açılmıştı. Eski Şapka Taslağı Fabrikası iç ve dış mekan kullanımlarıyla birlikte 400 metrekarelik bir sergi alanına sahip. Ayrıca fabrikanın bulunduğu bölge çeşitli ölçeklerdeki zanaat atölyeleriyle de dikkat çekiyor.

Kadir Has Üniversitesi:

Haliç bölgesinin tarihi dokusu içerisinde yer alan ve 1884’te Cibali Tütün Fabrikası olarak inşa edilen Kadir Has Üniversitesi, Cibali kampusu ile İstanbul’un kültür ve eğitim merkezlerinden biri haline geldi. 1997’de kurulan üniversite, altı fakültesiyle (Fen Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, İletişim ve Güzel Sanatlar) uluslararası bir eğitim ve araştırma kurumu olarak hizmet veriyor. Haliç’in eşsiz manzarasına sahip Kadir Has Üniversitesi Cibali kampusu, IDW kapsamındaki konferans ve seminer programının yanı sıra, atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Yerebatan Sarnıcı:

140 metre uzunluğu, 70 metre eni, 8 metre yüksekliği ve 336 mermer sütunuyla İstanbul’un en görkemli tarihi yapılarından biri olan Yerebatan Sarnıcı MS 6. yy’da inşa edildi. Bizans imparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan Yerebatan, İstanbul’un en büyük yer altı sarnıcı olma özelliği taşıyor. Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un Osmanlılar tarafından 1453 yılında fethinden sonra bir süre daha kullanılmış ve daha sonra Topkapı Sarayı'nın bahçelerine buradan su verilmiştir.

Konu Başlıkları Burada Görünecek


http://www.yapi.com.tr/haberler/idw-yeni-mekanlari-ile-kente-yayiliyor_95813.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!