Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İETT Arazisi Satışa Çıkacak

Dubai Emiri El Maktum'un şirketine satılan ancak daha sonra satışı iptal edilen Levent'teki 45 dönümlük İETT arazisi yeniden satılıyor.

yapi.com.tr
İETT Arazisi Satışa Çıkacak

Dubai Emiri El Maktum'un şirketine satılan ancak daha sonra satışı iptal edilen Levent'teki 45 dönümlük İETT arazisinin ticari olarak değerlendirilmesi için hazırlanan nihai imar planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geçti. 2012 yılında 1/5000 ölçekli imar planı onaylanan arazinin uygulama imar planı da oyçokluğuyla kabul edildi. Plan değişikliğine göre, turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen kısımda yapılacak bina içerisinde, otel, iş merkezi, rezidans, ofis, alışveriş merkezi, restaurant gibi faaliyetlerin yanı sıra yönetim binaları, banka ve finans kurumları yapılabilecek.2006 yılında verilen imar artışına ek düzenlemeler getirilen değerlendirmeye göre, İETT arazisi turizm, ticaret, yol ve yeşil alan olarak belirlendi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre yüksekliğin serbest bırakıldığı arazinin emsali 3 olarak belirlendi. Buna göre arsaya 135 bin metrekare inşaat yapılabilecek.

GYO modeliyle satılacak

İstanbul'un tek taş pırlantası olarak tanımlanan arazi, bu kez ihaleyle satılmayacak. Yapılan imar plan değişikliğine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araziyi gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) şeklinde değerlendireceği öğrenildi. Hasılat paylaşımlı veya kat karşılığı ihaleye sunulacak arsa, özel sektörle birlikte değerlendirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iett-arazisi-satisa-cikacak_107183.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!