Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İETT’nin Beş Yıllık Hedefleri

İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, kurumun beş yıllık döneme ait hedeflerini açıkladı. İstanbul için büyük önem taşıyan ve oniki başlık altında toplanan hedefler arasında araç alımı, garaj yapımı ve Akyolbil projesi de yer alıyor.

ibb.gov.tr
İETT’nin Beş Yıllık Hedefleri

İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, kurumun beş yıllık döneme ait hedeflerini açıkladı. İstanbul için büyük önem taşıyan ve oniki başlık altında toplanan hedefler arasında araç alımı, garaj yapımı ve Akyolbil projesi de yer alıyor. İETT’nin İstanbul ve İstanbullular için bir vazgeçilmez olduğunu söyleyen Genel Müdür Mehmet Öztürk, kurumun 2009-2014 yılı hedeflerini ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:

- 22 kilometrelik Otogar-Bağcılar-Olimpiyat Köyü raylı sistem inşaatını tamamlayacağız.
- Filo Yönetimi, Akıllı Kart ve Yolcu Bilgilendirme Sistemi’ni uygulamaya koyacağız.
- 500 adet yeni otobüs alacağız.
- 121 yeni hat açacağız.
- 100 araçlık Pendik Kurtköy Park Garajı’nı işletmeye açacağız.
- 100 araçlık Avcılar Garajı’nı işletmeye açacağız.
- Avcılar-Beylikdüzü Metrobus Hattı’nı işletmeye açacağız.
- Filo yaşını 8’in altına indireceğiz.
- Alternatif ulaşım modellerini geliştireceğiz.
- Ücret entegrasyonunu sağlayacağız.
- Yeni denetim teknolojileri uygulayacağız.
- Günlük yolcu sayısını 3 milyon 500 bine çıkaracağız.

Sekiz ayda tamamlandığına inanamadılar
 
İETT`yi ziyaret eden Alman heyeti, kurumun işleyişine ve özellikle Metrobus sistemine hayran kaldı. Almanya’nın Kuzey Ren Westphalia Bölgesi Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke ve üst düzey sanayicilerden oluşan bir heyet İETT`yi ziyaret etti. Metrohan`a gelişlerinde İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk ile üst düzey yöneticilerce karşılanan  konuklar, toplantıdan sonra nostaljik tramvayla istiklal turu yaptı.

Almanya’nın Kuzey Ren Wesphalia Bölgesi Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke ve üst düzey sanayicilerden oluşan heyet İETT’yi ziyaret etti. Konuk heyeti metrohan binasında Genel Müdür Mehmet Öztürk, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Hatipoğlu ile Otobüs İşletme Daire Başkanı Faruk Karaosman, yardımcıları Abdullah Kazdal ve Hasan İçen karşıladı. Toplantıda ayrıca Hızlı Otobüs İşletme Mudürü Akif Kılıç da hazır bulundu. Daha sonra toplantı odasına geçen heyet İETT’nin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Genel Müdür Mehmet Öztürk’ten Metrobusle ilgili ayrıntılı bilgi alan Alman heyeti, sistemin Avcılar-Topkapı arasındaki ilk etabının sekiz ayda tamamlanarak hizmete açıldığını öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Genel Müdür Öztürk, ‘Sistemi gerçekten bu kadar kısa sürede mi bitirdiniz?’ şeklinde soran heyete; hattın Zincirlikuyu uzantısının 77 günde tamamlandığını söyleyerek onları bir kez daha şaşırttı. Öztürk, Metrobusun Şubat’ta Anadolu yakasına geçeceğini ve Ağustos`a kadar da Beylikdüzü’ne uzatılarak 50 kilometreye tamamlanacağını ekledi.

Metrobusun ABD’de aldığı ödülün de konuşulduğu toplantının ardından konuk heyet Tünel meydanından nostaljik tramvaya binerek İstiklal caddesi turu yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iettnin-bes-yillik-hedefleri_66270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!