Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

IFC'den Özel Sektöre 1,8 Milyar Dolar Finansman Desteği

Dünya Bankası Grubu üyesi Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Türkiye'de özel sektöre toplam 1,8 milyar dolar finansman ve kaynak sağladı.

yapi.com.tr / AA
IFC'den Özel Sektöre 1,8 Milyar Dolar Finansman Desteği

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), 30 Haziran 2015'te sona eren mali yılda Türkiye'de 28 projeye toplam 1,3 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman ve sermaye yatırımı gerçekleştirdi. Geçen mali yıla göre iki katına çıkan bu miktarın yaklaşık 500 milyon doları diğer finansal kurumlardan sendikasyon olarak temin edildi. Buna ilave olarak IFC toplam 530 milyon dolarlık kısa vadeli ticaret finansmanı sağladı. Böylece kurum, Türkiye'de özel sektöre toplam 1,8 milyar dolar finansman ve kaynak sağlamış oldu.

Türkiye, toplam 4,3 milyar dolar tutarında bir portföy büyüklüğü ile hali hazırda IFC'nin en fazla yatırım yaptığı üçüncü ülke konumunda bulunuyor. Kurum ayrıca tüm dünyada Washington DC dışındaki en büyük merkez ofisi olan İstanbul'dan Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 50'den fazla ülkeye hizmet sağlamaya devam ediyor.

IFC tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen IFC Türkiye Ülke Yöneticisi Aisha Williams, Türkiye'nin IFC ve Dünya Bankası Grubu için öncelikli bir ülke olmayı sürdürdüğünü bildirdi. Türkiye'nin dinamik ve atak bir özel sektör ile birlikte canlı bir ekonomiye sahip olduğunu aktaran Williams, "Müşterilerimizle beraber ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek için sermaye yatırımları, uzun ve kısa vadeli finansman temini ve özel sektörün kalkınması için daha iyi bir ekosistem oluşturacak danışmanlık hizmetlerimizle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

IFC'den altyapı ve sürdürülebilir enerji yatırımlarına destek

IFC, 2015 yılında da Türkiye'de altyapı ve sürdürülebilir enerji yatırımlarını desteklemeye devam etti.

IFC ve IFC'nin fon yönetim kuruluşu Asset Management Company, dünyada altyapı alanındaki en büyük sermaye yatırımlarından birisini Türkiye'de gerçekleştirerek Gama Enerji hisselerinin yüzde 27'sine ortak oldu.

Kurum ayrıca yaklaşık 40 milyon dolar tutarında kredi sağlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uzun süreli iş birliğini devam ettirdi.

IFC bu yıl ayrıca Hexagon Katı Atık Yönetimi'ne Pamukova ve Bilecik'te katı atık yönetimi ve organomineral gübre tesislerinin yapımı ve işletilmesini desteklemek amacıyla, sermaye yatırımı da içeren 95 milyon dolar tutarında finansman paketi sağladı.

IFC Adana, Ankara ve Kayseri'de kurulan entegre sağlık tesisleri için toplam 145 milyon avro yatırım gerçekleştirdi ve 215 milyon avro sendikasyonun diğer finansal kuruluşlardan sağlanmasına öncülük etti.

IFC; Odeabank, Finans Leasing, Abank, Yapı Kredi Leasing ve Şekerbank ile toplam 220 milyon dolarlık kredinin bu alanlarda kullanılması için anlaşmalar yaptı. Bunun yanı sıra Global Dış Ticaret Finansman Programı (GTFP) kapsamında Türk bankalarıyla toplam 530 milyon dolar tutarında kredi anlaşmaları imzaladı.

IFC uluslararası veri merkezi şirketi Zenium'a İstanbul'da açıp işleteceği 12 bin metrekarelik veri merkezi Istanbul One için 25 milyon dolar tutarında finansman sağladı.

IFC ayrıca, e-ticaret alanında satış yapan ve pazaryeri şeklinde faaliyet gösteren şirketler için kapsamlı online ödeme çözümleri sunan iyzico'ya 6.2 milyon dolar fon sağladı.

Yakın dönemde ise IFC, Abraaj Türkiye Fonu ile beraber şirketin büyüme ve hizmet yelpazesini genişletme hedeflerine destek olmak için Türkiye'nin en büyük e-ticaret şirketi hepsiburada.com'a 15 milyon dolar tutarında bir sermaye yatırımı ile ortak oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ifcden-ozel-sektore-1-8-milyar-dolar-finansman-destegi_133233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!