Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Ceneviz Surları Kurtuluyor

İGDAŞ, 'Tarihe Kepçe' Hatasını Telafi Edecek

Galata'da 6 ay önce İGDAŞ çalışmaları sırasında hasar gören tarihi Yanıkkapı, restore edilecek.

Sabah Gazetesi
İGDAŞ, 'Tarihe Kepçe' Hatasını Telafi Edecek

b>Galata'da 6 ay önce İGDAŞ çalışmaları sırasında hasar gören tarihi Yanıkkapı, restore edilecek. İstanbul Galata'daki Ceneviz surlarının 12 kapısından günümüze ulaşabilen tek kapı olan Yanıkkapı, yaklaşık 6 ay önce doğalgaz çalışması yapan İGDAŞ'a ait bir kepçenin darbesiyle hasar gördü. AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun devreye girmesiyle hatasını kabul eden İGDAŞ, yapılacak restorasyon çalışmasıyla hatanın telafi edileceğini belirtti.

Rapor hazırlanacak
İGDAŞ yetkililerinin konuyla ilgili yaptıkları toplantılarda, önümüzdeki günlerde Dr. Fatma Sedes'in Yanıkkapı ile ilgili hazırlayacağı bir yol haritası ve restorasyon bütçesini içeren bir dosya hazırlanmasına karar verildi. İGDAŞ yönetimi hazırlanan bu rapor doğrultusunda restorasyonda izleyeceği yolu belirleyecek. Öte yandan, İGDAŞ yetkilileri için hazırlanan raporda günümüzde 20 metresi kalan surun sadece bozulan bölümünün değil tamamının da restorasyonu için bir proje hazırlanacak. İGDAŞ, hasar verdikleri Yanıkkapı'nın yanı sıra surun kalan bölümününde restorasyonunu da kabul ederse, yaklaşık 500 bin YTL harcayacak.

Yama yaptılar ama
Kepçenin ağzı yukarıya doğru açık olduğu için, tarihi kapının üst bölümünde hasar oluşmuştu. Mahalleli, olayın ardından yetkililerin tarihi kapıdan yere dökülen taşları apar topar toplayarak götürdüğünü, olaydan sonra bir yama yapıldığını ancak bu yamanın da çok çirkin bir görüntü oluşturduğunu söylemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/igdas-tarihe-kepce-hatasini-telafi-edecek_48628.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!