Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

iGuzzini ile Milano Tasarım Haftası 2022’de Geçmişten Geleceğe

TEPTA’nın kurulduğu günden beri iş ortağı olan iGuzzini’nin köklerine bağlılığı ile yarattığı geleceği sergilediği “Re-Future”, ışığı ve aydınlatma alanındaki yeni teknolojileri farklı şekilde deneyimlemeyi seven Milano Tasarım Haftası ziyaretçilerinden ilgi gördü.

yapi.com.tr
iGuzzini ile Milano Tasarım Haftası 2022’de Geçmişten Geleceğe

iGuzzini, Via Brera 5'teki sergi alanında küratörlüğünü Scandurra Studio'nun üstlendiği “Re-Future” sergisini düzenledi. Sergide yenilik olarak, Linealuce serisi için geliştirilen Mini 27 R ve Opti Diamond optik özelliğine sahip Cyrstal ürünleri sunulurken; ayrıca iGuzzini aydınlatmalarını benzersiz kılan niteliklerdeki 200 armatürle oluşturulan bir kurulum yer aldı.

Linealuce serisi için geliştirilen Mini 27 R, yerleştirildiği her alanda ışığın istenilen şekilde yönlendirilebilmesi için patentli ve üçlü optik teknolojisi kullanılan, minimal bir teknik aydınlatma olarak sunuldu. Duvar, sıva üstü ve sarkıt olarak monte edilebilen ürün, dahili ve eklenebilen aksesuarları ile maksimum konforda kişiselleştirilebilen bir ışık dağılımı sağladı.

Crystal

Crystal, minimalist tasarımı ve 155 lm/W’ı bulan ışık verimliliği ile mekanlarda yüksek görsel konfor sağlayan bir lineer aydınlatma olarak sunuldu. Ürün kapalı haldeyken patentli Opti Diamond optiğinin oluşturduğu ışık yansımaları ile mekanda büyülü bir etki yaratıyor. Katadioptrik prensibi optimize eden, olağanüstü bir parlaklık, görsel konfor ve yüksek verimlilik üreten bu malzeme, iGuzzini’nin titiz mühendislik çalışmasının sonucu olarak sunuldu. Ürünün, doğru ışık kullanımını daha basit ve etkili hale getiren “Akıllı Işık Kontrolü” uygulaması aracılığıyla akıllı telefon kullanılarak kontrol edilmesi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Light Gate’in avlusunda konumlanan kurulum ile ziyaretçiler, markanın grafik, genel, dikey ve kılavuz olarak kullanılan farklı ışık türlerini deneyimleme fırsatı buldular.

Linealuce Mini 27

iGuzzini, INTERNI ile iş birliği kapsamında, Milano Üniversitesi’nin giriş holüne yerleştirilen, küratörlüğünü Scandurra Studio’nun üstlendiği “Life” enstalasyonu ve Milano Üniversitesi’nin avlusuna yerleştirilen, Ron Arad tarafından tasarlanan mermer enstalasyonu aydınlatması ile akıllı, yüksek performanslı, sürdürülebilir aydınlatmalarının mimari aracılığıyla nasıl yeni bir gelecek yarattığı gösterdi.

iGuzzini, İtalian Echoes koleksiyonu ile Elle Decor Italia'nın Studio Calvi Brambilla küratörlüğünde düzenlediği “Design Forever” sergisinde de yer aldı. Palazzo Bovara’da sergilenen koleksiyon, Guzzini kardeşlerin İtalyan tasarımının özgünlüğünü korumak amacıyla Luigi Massoni, Gio Ponti’yi ve Rodolfo Bonetto ile iş birlikleri sonucunda ortaya çıkan Polsino, Zurigo, Nitia ve Sorella ürünlerinden oluşturuldu. iGuzzini tamamen geri dönüştürülebilen PMMA malzemeden üreterek yeniden sunduğu bu koleksiyon ile köklerine olan bağlılığını ve termoform teknoloji ile gösterdiği gelişimi yansıttı.

Polsino Gio Ponti, Fotoğraf: Miro Zagnoli

Gio Ponti tarafından tasarlanan Polsino masa lambasının yenilemesinde alüminyum aksesuarlar dikkat çekti. 21 cm boyunda 13 cm eninde, 17 cm yüksekliğinde ve 25 cm boyunda 13 cm eninde, 38 cm yüksekliğinde ölçü alternatifleri bulunan tasarım, sadeliği ve işlevselliği ile hem dekoratif hem teknik aydınlatma olarak tanıtıldı.

Luigi Massoni tarafından tasarlanan Zurigo sarkıt, yeni mat yüzey renkleri ile ziyaretçilerle buluştu.

Eğik silindirik formda, şeffaf PMMA gövde üzerine kesilmiş küre şekliyle Nitia masa lambası, tasarımcısı Rodolfo Bonetto’nun sade ve bilinen geometrik formları ifade biçimi olarak benimsediğini bir kez daha hatırlattı.

Zurigo Luigi Massoni, Fotoğraf: Miro Zagnoli

 

*

TEPTA Hakkında

TEPTA Aydınlatma 1991’den bu yana mimarlara, tasarımcılara, elektrik mühendislerine ve son kullanıcılara ışık alanında hizmet sunan bir çözüm ortağıdır. TEPTA Aydınlatma hizmetleri, küçük veya geniş ölçekli projelendirme ve “doğru” aydınlatma danışmanlığından, önde gelen aydınlatma markalarının ürünlerinin satışına, süpervizyon ve denetim hizmetlerine, satış sonrası bakım servislerine kadar yaygındır. TEPTA, çalışmalarında başarıyı, mimarlardan, pazarlama uzmanlarından ve teknik ekipten oluşan deneyimli kadrosu ile sağlar.

TEPTA’nın aydınlatma alanındaki hizmet ve ürün kapsamı gerek dekoratif gerekse mimari aydınlatmada, iç mekanlardan dış mekanlara ve bina cephe aydınlatmasına kadar uzanır. Tek bir mimari detayın aydınlatılmasından, büyük kapsamlı projelere; tüm bir konutun hedeflenen estetik kavram çerçevesinde aydınlatılmasından, ofislere ve ticari yapılara, demo aydınlatmalarından tarihi eserlere ve müzelere kadar her aydınlatma çözümü için en uygun ürünlere ve en iyi hizmete TEPTA’da ulaşmak mümkündür.

TEPTA böylesine geniş bir ürün ve hizmet yelpazesini 30 yıldır temsilcisi olduğu iGuzzini’nin yanı sıra alanında önde gelen 30’dan fazla Avrupa merkezli şirketin Türkiye temsilcisi olarak gerçekleştirmektedir. Tasarım ve kaliteleriyle öne çıkan bu markalardan bazıları, Simes, Leucos, Lodes, Roger Pradier, Lasvit, Brand van Egmond, Catellani and Smith, Cini and Nils, Kundalini, Aqua Creations, Linea Light Group, ilFanale, Bover, Neri, Forestier, Diesel Living for Lodes, Martinelli Luce ve Terzani olarak sayılabilir. 100.000’in üzerinde ürün çeşidine sahip olan TEPTA Aydınlatma’nın Levent’teki 4 katlı mağazasında bu yelpazenin küçük ama çarpıcı bir bölümü sergilenmektedir. TEPTA ayrıca yerel tasarımın da destekçisi olarak mağazasında yerel aydınlatma tasarımcılarının son tasarımlarını sunmaktadır.

Bütün bunların yanında TEPTA sunduğu hizmetler arasında özel üretim ürünler de bulunmaktadır. Projelerin bütünlüğünün öncelikli olduğu durumlarda, mimarların, tasarımcıların, elektrik mühendislerinin ve son kullanıcıların özel istekleri doğrultusunda teknik, estetik ve ekonomi üçgeninin birleştiği en uygun noktayı, gerçekleştirdiği üst kalitedeki üretimlerde sağlayan TEPTA, bu özelliği ile gerek yurt içinde gerekse yurt dışında iyi, hızlı ve güvenilir bir çözüm ortağıdır.

Bugüne dek gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok projeye imza atmış olan TEPTA’nın önde gelen projelerinin arasında Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı, Bakü Haydar Aliyev Müzesi ve Haydar Aliyev Parkı, İzmir Adnan Menderes ve İstanbul Atatürk Havalimanları, Amerikan Konsolosluğu, Van Kalesi, IKSV, ARTER, SSM, The Seed, İznik Vakfı, Acıbadem ve Liv Hastaneleri, İzmit ve Kayseri saat kuleleri, Edirne Muradiye ve Selimiye Camileri, Azerbaycan Şemkir Kilisesi, Şırnak Kırmızı Medrese, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi (AKM) gibi ilgi çekici işler de bulunuyor. TEPTA kuruluşundan bu yana İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin aydınlatma sponsorluğunu üstleniyor; kültür ve sanat projelerine aralıksız olarak desteğini sürdürüyor. 2019 yılında açılan Arter Müzesi’nin dış mekân aydınlatmalarının yanında, Eskişehir’de Kengo Kuma imzası ile hayata geçen OMM Odunpazarı Modern Müze’nin tüm aydınlatması da TEPTA tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye’nin sanat gündemini yakından takip eden ve sanat alanında doğru aydınlatmanın yaygınlaşmasına öncülük eden TEPTA, iki kez Venedik Bienali, Mimarlık sergilerini aydınlatmasının yanında, İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak açılan Abdülmecit Efendi Köşkü sergilerini, dönemsel olarak Contemporary İstanbul’daki ve özel galerilerde açılan sayısız serginin aydınlatmasını üstlenmektedir.

TEPTA’nın, yurt dışı çalışmaları Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Libya, Suudi Arabistan gibi ülkeleri kapsamaktadır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iguzzini-ile-milano-tasarim-haftasi-2022de-gecmisten-gelecege_191335.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!