Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İhracata Engel Olacaksanız Çimentomuzun Tamamını Alın

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın çimentoyu ’İhracı Kayda Bağlı Mallar’ arasına almasına tepki gösteren Nuh Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, "Hiçbir üretici içerde satabiliyorsa çimento ihraç etmez. İhracata engel olacaklarsa ürünümüzün tamamını alsınlar" dedi.

Hürriyet Gazetesi



b>Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın çimentoyu ’İhracı Kayda Bağlı Mallar’ arasına almasına tepki gösteren Nuh Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, "Hiçbir üretici içerde satabiliyorsa çimento ihraç etmez. İhracata engel olacaklarsa ürünümüzün tamamını alsınlar" dedi.

DIŞ Ticaret Müsteşarlığı’nın "İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliği"nde değişiklik yapan tebliği ile çimento ve kornişonlar da "İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi"ne dahil edildi. Tebliğ, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Blok mermer, İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi’nden çıkarılırken, beyaz mermer, renkli ve damarlı mermer ile oniks ve traverten listeye eklendi. Ham ve kabaca yontulmuş olmak üzere; beyaz mermer, renkli ve damarlı mermer ile oniks ve traverten listeye eklendi.

Çimentocu tepki gösterdi:
Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın çimentoyu ihracı kayda bağlı mallar listesine dahil etme kararına tepki gösteren Nuh Çimento Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, "Hiçbir üretici içeride satabiliyorsa çimentoyu zaten ihraç etmez. İhracata engel olacaklarsa ürünümüzün tamamını alsınlar" dedi.

Yalan yanlış bilgilerle:
Atalay Şahinoğlu, bu tür kararların ’yalan yanlış’ bilgilerle alındığını ileri sürdü ve şöyle konuştu: "Önümde Meclis Araştırma Komisyonu’nun bir yazısı var. ’35 dolara ihraç edilen çimento içeriye niye pahalı satılıyor’ diye yazmışlar. Bir kere 35 dolara çimento ihraç edilmiyor. Çimentodan bir önceki aşama olan klinker ihraç ediyoruz ve onu da 49 dolardan ihraç ediyoruz. Çimento fiyatı ise 52 dolardır ki o da uzun dönemli kontrat olduğu içindir. Çimento fiyatı yüzde 100, yüzde 60 arttı diyenler yalan söylüyor. Çimentoda zam yok. Beton da varsa bizim suçumuz ne. Çimentoya 1 yılda yapılan zam yüzde 15."

O zaman devlet hapsini alsın:
Şahinoğlu, ihracatı zorlaştırmak ya da engellemek gibi bir girişim varsa bu durumda bu girişimi yapanların çimento üreticilerinin tüm üretimini satın almak zorunda olduğunu söyledi. Şahinoğlu şöyle devam etti: "Eğer devlet benim ihracatımı engelleyen bir menkanizma kurarsa çimentomu da almak zorundadır. Serbest piyasada çalışan bir memlekette böyle şey olur mu? Eğer iç pazarda satabiliyorsam zaten ihraç etmem ki. Mesela biz Nuh Çimento olarak çimento ihraç kontratlarımızın bazılarını yerine getiremedik, çünkü iç pazara verdik. Bu yüzden de ihracat kontratımızı yaktık ve 700 bin dolar ceza ödedik. Birileri nedense yalan yanlış bilgilerle hareket ediyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihracata-engel-olacaksaniz-cimentomuzun-tamamini-alin_47033.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!