Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İhracatçılara Müjde: REACH için Tek Temsilcilik Şirketi Kuruldu

AB Uyum Yasaları çerçevesinde kimyadan demir-çeliğe, madenden metale, alaşımlardan otomotiv ve kırtasiyeye kadar pek çok ürün grubundaki ihracatı tehdit eden REACH Tüzüğü, artık ihracatçıların korkulu rüyası olmayacak. 1 Haziran 2008 tarihinde başlayan ön kayıt süreci için ihracatçılar İKMİB öncülüğünde, İDÇİB’in katılımıyla kendi tedbirini aldı.

yapi.com.tr
İhracatçılara Müjde: REACH için Tek Temsilcilik Şirketi Kuruldu

AB Uyum Yasaları çerçevesinde kimyadan demir-çeliğe, madenden metale, alaşımlardan otomotiv ve kırtasiyeye kadar pek çok ürün grubundaki ihracatı tehdit eden REACH Tüzüğü, artık ihracatçıların korkulu rüyası olmayacak. 1 Haziran 2008 tarihinde başlayan ön kayıt süreci için ihracatçılar İKMİB öncülüğünde, İDÇİB’in katılımıyla kendi tedbirini aldı. İhracatçıların fikri ve sınai mülkiyet endişelerini, yabancı Tek Temsilci şirketlerin uzun süreli bağlayıcı sözleşme şartlarını ve hizmet tarifelerini gözönünde bulunduran İKMİB, kendi Tek Temsilcilik şirketini kurdu.

AB kurumlarının başkenti Brüksel’de, AB’ye ihracat yapan ve yapmayı planlayan ihracatçı firmalara  REACH kapsamındaki yükümlülüklerinin yerine getirilmesi aşamasında Tek Temsilcilik hizmeti vermek üzere, REACH Global Services S.A. (RGS) unvanlı şirket kuruldu. RGS’nin ayrıca İstanbul’da bir irtibat bürosu ve Avrupa Kimyasallar Ajansı ECHA’nın bulunduğu Helsinki’de de temsilcilik bürosu bulunuyor.

REACH Tüzüğü’nün fiili ilk uygulaması 1 Haziran 2008-1 Aralık 2008 arasındaki ön kayıt olup, hukuki ve teknik alt yapısını tamamlayan RGS şirketi, 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle, hizmetler ve ücretlendirmelerini açıklayacak ve ön kayıt ve kayıt işlemlerini yerine getirmeye başlayacak.

İKMİB Başkanı Murat Akyüz, “İhracatçılarımız rahat bir nefes alabilirler. Kurduğumuz şirket, kimyasallar ve AB mevzuatı konusunda uzman profesyonellerden oluşuyor. Önümüzdeki günlerde hizmet bedellerini de açıklayacağız. Hepimizin gözü aydın” dedi.

RGS – Türkiye

Dış Ticaret Kompleksi - A Blok
Çobançeşme Mevkii, Sanayi Cad.
34197 Yenibosna / Türkiye
Tel: 0212-454 09 93
Fax: 0212-454 00 99
e-mail:info@reach-gs.eu

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihracatcilara-mujde-reach-icin-tek-temsilcilik-sirketi-kuruldu_62685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!