Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''İhracatımız 2010 Yılında 16 Milyon Tona Ulaştı''

Türk Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili, Türkiye'de çimento ihracatının 2001 yılında 5 milyon tonun biraz üzerinde olduğunu, bu rakamın 2010 yılında 16 milyon tona ulaştığını söyledi.

yapi.com.tr / AA
''İhracatımız 2010 Yılında 16 Milyon Tona Ulaştı''

Türk Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili, Türkiye'de çimento ihracatının 2001 yılında 5 milyon tonun biraz üzerinde olduğunu, bu rakamın 2010 yılında 16 milyon tona ulaştığını söyledi.

Adnan İğnebekçili, Türk Çimento Sektörü'nün 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Ortaca Sarıgerme köyündeki Hilton Dalaman Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1911 yılında üretim kapasitesi sadece 20 bin ton olan sektörün, 100'üncü yılında üretim kapasitesinin 65 milyon tonu geçtiğini belirtti.

Üretim ve ihracatta Avrupa liderliğini yakaladıklarını ifade eden İğnebekçili, şöyle konuştu:

''Dünyada üretimde Çin, Hindistan ve ABD'den sonra 4'üncü, ihracatta da 3'üncü sıraya yerleştik. 2001 yılında ihracatımız 5 milyon tonun biraz üstündeydi, 2010 yılında 16 milyon tona ulaştı. 10 yıl içerisinde erişilen büyüklük hakikaten göz alıcı. Şimdi gözümüzü 2020'lere çevirdik. 2020'lerdeki hedefimiz miktar olarak, hacim olarak büyümeyle sınırlı olmayacak. Zaten o büyümenin sınırlarına gelmek üzereyiz. Kendimize daha önemli hedefler koyduk. Daha insanca yaşamak, bulunduğumuz çevreyle bütünleşmiş bir şekilde varlığımızı sürdürme adına, sürdürülebilir kalkınma diyoruz.

Sürdürülebilir kalkınmada hedef sadece çevre değil, tüm paydaşlarla, bizimle ilgisi olan çalışanlarımız, eğer halka açık şirketlerse hissedar olan tüm küçük ortaklarımız da dahil olmak üzere, kamu sosyal kurumlar, sivil toplum örgütleriyle sağlıklı bir ilişkiyi sürdürebilmek. Bu konuda sektör olarak 2020 hedeflerimizde yine çağdaş çimentoculuğun gereği olarak daha az karbondioksit üreterek, çevreyi daha az kirleterek, enerjiyi daha verimli kullanarak, atık yakıtları ve atık malzemeleri daha fazla kullanarak sadece ülkemizde değil, tüm dünyada örnek olmak istiyoruz, hedefimiz budur.''

''Dünya oyuncuları şart''

Sektörün Avrupa'da lider olduğunu ancak bunun yetmediğine işaret eden İğnebekçili ''Çimento sektörü Türk pazarında ciddi bir büyüme kaydetti. Ama bu sadece Türkiye pazarıyla olmuyor. Yıllar önce Çin'e gitmemiz, oralarda olmamız lazımdı. Artık sektörümüzde en az iki, üç tane dünya oyuncuları çıkarmamız lazım. Örneğin Nuh Çimento, Sabancı ve OYAK bunlardan bazıları olabilir'' diye konuştu.

Üç gün süren etkinlikler kapsamında ''Yüzyılın Sokak Aralarında'' konulu özel oturumda, mesleğin önde gelen isimleri anılarını paylaştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihracatimiz-2010-yilinda-16-milyon-tona-ulasti_87432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!